Kuveyt’in yeni mega projesi formun zarafeti ile işlevselliği buluşturuyor.

arraya-1.jpg

Yer üzerindeki 300 metrelik yüksekliğiyle Kuveyt’in en yüksek binası olan Araya Kulesi, Körfez’in bu yükselen kentinde, yakınındaki Kuveyt Kuleleri’nin hemen yanında yerini alıyor.

arraya-2.jpg

Kentin yeni Finans Bölgesi’nin yeni odak noktası olarak Araya, bir alışveriş merkezi, eğlence kompleksi ve ofis tesislerini bir araya getirirken hükümet binası, büyük finans enstitüleri, bankalar, borsa ve ticaret odasına, bakanlıklarla pek çok uluslararası otel ve ticaret merkezine yakın bir konumda bulunuyor.

arraya-3.jpg

PACE ve Fentress Architects tarafından Salhia Real Estate Company için tasarlanan kulenin planlama ve detaylandırması, belediye binası ve planlama bölümleriyle yakın ilişki içinde yapıldı. 62 bin metrekare toplam alanı bulunan 60 katlı gökdelen, ofis büyüklüğü ve tasarımının esnekliği ve etkin düzenlemeleri ile formun zarafeti ile işlevselliği birleştiriyor.

arraya-4.jpg

Kuveyt’in en yüksek binası olarak tasarlanıp inşa edilen bina, hem mimarlar hem de sorumlu devlet kurumlarına yeni zorluklar getirdi. Önceliklerin başında güvenlik geliyordu ve Güvenlik ve Sağlık Bakanlığı ve Kuveyt İtfaiye Servisi ile yapılan ortaklaşa çalışmalar sonucunda pek çok yenilikçi özellik tasarıma eklendi.

Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap

2 Comments

  1. Ahirzamanla ilgili haberlerde “Çöl çobanlarının yüksek binalar yaptıkları zaman” ifadesini haklı çıkaran gökyüzü yarışının yansımalarını görüyoruz.

  2. sermayenin yoğunlaştığı eski dilde temerküz ettiği yerde mutlaka bir göğe yükseliş gündeme geliyor. modern zamanlarda böyleydi şimdi küresel çağda çok olağan birşey. Kuveyt petrol bitmediği sürece para içinde yüzmeye devam edecek ve bunun gösterisi olan yüksek binalar yapılmaya devam edecek. petrol biterse burada şimdi tesis edilen iş hayatı sönerese bu bloklar nasıl bir değer düşümü yaşayacak aşağı yukarı bunu da tahmin edebiliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir