Tasarım:Eskew + Dumez + Ripple

Mağaza, New Orleans’ın en önemli kültür kurumlarından biri olan New Orleans’ın merkezinde, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin (CAC) üçüncü ve dördüncü katlarında yer alan kapsamlı bir ortak çalışma gelişmedir.

 

 

 

 

Teknoloji, sanat ve kültür temelli işletmeleri hedefleyen “The Shop”, gelişen şehir merkezinin  inovasyon koridorunda bir girişimcilik merkezi olarak hizmet vermektedir. Tarihi 1920 eski bir depoda bulunan bina, 1970’lerin ortalarında CAC binayı kazanana kadar yerel bir eczane ve soda çeşmesi olan K & B’nin merkezi olarak kullanılmıştır.

 

 

 

 

CAC’ın en üstteki iki katı tarihsel olarak az kullanılmış, The Shop ile bu kırk yıla ait alanın ilk büyük çaplı yenilemesini işaret ediyordu. Mağaza, çok çeşitli endüstrilerdeki çeşitli yaratıcı profesyoneller grubu için 40.000 metrekarelik ortak çalışma alanına sahiptir. Çalışma alanında tam donanımlı 69 ofis, en son teknolojiyle donatılmış yedi konferans salonu ve iki kat ve bir çatı güvertesine yayılan 15.000 metrekarelik sanat dolu Commons misafir mekanı yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Mağaza, açık bir mimari merdivenle birbirine bağlanmış olup, geniş bir ortak alan ve ortak alan, çeşitli toplantı ve ofis alanı ve çatı güvertesine sahiptir. Bu tadilat modern unsurları birleştirirken, mevcut binanın klasik depo bölgesi mimarisini korur. Işık dolu alan, açık kirişli yüksek tavanlara, büyük pencerelere, çağdaş sanat koleksiyonuna ve akan açık kat planına sahiptir.

 

 

 

 

Dükkanın kalbi, konuşmayı ve bağlantıyı kolaylaştırmak için tasarlanan ortak alan. Tam bir mutfak, oturma seçenekleri, kahve istasyonu, satın alınabilir atıştırmalıklar ve ortak ve dinlence alanı sunmaktadır. Dükkânın tüm ürünleri, küçük işletmeler, girişimciler ve sanat odaklı profesyonellere büyümek için ihtiyaç duydukları kaynakları sunmaktadır. Vintage mobilya, her iki katın oturma alanları bir oturma odası hissediyorum daha çeşitli satıcılar kaynaklı idi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CAC’nin kendisinden esinlenerek ve ortak çalışan kiracılarla sanat camiası arasında bağlantı kurularak, mekân için özel duvar resimleri hazırlandı ve yerel ve ulusal sanat eserleri duvarları süslüyordu. Özel konuşmalar ve sessiz çalışma alanları için mekânlar yaratmak için telefon kabinleri oluşturuldu, bazıları ise tezgahlara sahipken diğerleri de koltuklara sahip. Dekoratif aplikler ve grafik duvar kağıdı konuksever ve samimi bir atmosfer yaratır. Görev lambalı açık masalardaki sıcak masalar, alanın günlük kullanıcıları için tasarlanmıştır. Proje, birden çok özel büroya sahiptir.

 

 

 

 

Ofisler arasındaki pencereler, gün boyunca ışığın akmasını sağlar ve gizlilik ve güvenliği korurken daha açık bir plan hissi sağlar. Mevcut tuğla, projenin endüstriyel patinasını geliştirmek için açıkta bırakıldı. Güney ve batı cepheleri boyunca pencereler değiştirildi; kuzey ve doğu cephelerindekiler yerinde kaldı. Bina mekaniği, kanal sistemi ve elektrik hatları mevcut yapıyı kutlamak için açık bırakıldı.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir