Innuendo Restoran ve Bar - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Innuendo Restoran ve Bar
Share 4 Haziran 2012

İç mekan tasarımı: Bluarch

Innuendo Akdeniz, Fransız ve Asya mutfaklarından gelen etkilerle çağdaş bir Amerikan menü sunan Port Washington (New York)’ta açılmış yeni bir restorandır.


Bu proje, kavramsal olarak kendi kendine benzerlik ile tipolojik özüne karşı bir fraktal geometrinin olanaklarıyla özel anlamlarla tasarlanmıştır. Tavan montajı yumuşak, değişen, sürekli kompartımanlardaki misafir olmuş ziyaretçiler için düzenlenen yaklaşık 16 cm lik kare-küplerden üç boyutlu ahşap kavak elemanlarla bir bulut gibi, organik oluşumda üretilmiştir.

Benzer şekilde fraktal geometri için, onun katmanlı düzenindeki tavana montaj şekli, aslında restorana, yakın ve uzaktan gelenin aynı olduğunu vurgulama anlamında düşünülmüştür. Yine benzer yinelemeli fraktal olmayan türevlenebilir geometrik düzen içinde kullanıcı hiçbir uzaklıkta mesafe ayrımı yaratmayan bir durum algılamasına yol açar.


Entegre ve dikişsiz imal edilmiş olan ahşap kavak konstrüktif bulut, tavanın uçan doğasını zenginleştirmekte ve ağırlıksız bir boşluk hissini, mobil anlamda çoğalmaya ayarlanmış LED aydınlatma kaynaklarıyla desteklenen bir sistemdir.

Oturma bölgelerinin kendi alanındaki organizasyonda Mies ‘Barselona sandalyeleri kullanılmıştır. Duvarların tümü kiraz kaplama ile örtülmüştür. Mekanın çevresi boyunca dizilen ayna grubu mekan algısını birleştiren ve çoğaltan etkileri yaratır.

Kaynak:Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Üç boyut ve mekansal uzayda dışa açılma fikri ilginç. Küçük alanlarda yüksek tavan etkisine bir efekt getirme çabasına ilginç bir örnek.

    elif akın | 8 Haziran 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org