İşte en riskli mahalleler - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İşte en riskli mahalleler
Share 30 Haziran 2008

İTÜ tarafından yapılan ‘deprem çalışması’na göre, en fazla risk altındaki mahalleler Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler, Zeytinburnu, Ümraniye, Pendik, Maltepe ve Kartal’da bulunuyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü öğretim görevlisi Dr. Seda Kundak, çeşitli kriterlere göre, olası bir depremde İstanbul’un en riskli mahallelerini belirledi.

Dr. Seda Kundak’ın çalışmasına göre, Avrupa yakasında Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Bahçelievler ve Zeytinburnu, Asya yakasında ise Ümraniye, Pendik, Maltepe ve Kartal ilçelerinin mahalleleri, diğer mahallelere göre daha yüksek risk değerlerine sahip.
Kundak, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ve Büyükşehir Belediyesi’nin 7.7 büyüklüğündeki deprem senaryosunu baz alarak yaptığı incelemede, binaların yoğunluğu, sağlık tesislerine uzaklık, patlayıcı imalathanelerin yoğunluğu gibi kriterlere göre riskli mahalleleri belirledi.

Kundak’ın çalışmasına göre, riskli mahalleler arasında Yeşilköy, Ataköy ve Beyazıt da bulunuyor.

riskmahalle1.Jpeg

riskmahalle2.Jpeg

riskmahalle3.Jpeg

riskmahalle4.Jpeg

Kaynak: Milliyet


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org