43 m2 de “Beşinci Açı” - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
43 m2 de “Beşinci Açı”
Share 27 Aralık 2011

İç mekan tasarımı: Redo Studio

Er ya da geç her kişinin hayatında özel ilişkileri yeni bir adımla daha ileri gitmek için fırsat anı tanır. Bu adım, bu kişi her zaman var olmaz. Oysa yeni bir adım, yeni bir hayat, yeni bir pencere, yeni bir manzara ve yeni bir taze nefes demektir. Değişim sonucunda her şey yeniden bir anlamda başlayabilir.

Böyle bir dairede eldeki tüm olanaklar yakın planda olmalı, tüm sonsuz koridorların köşeleri, sayılamayan miktarda oda yoktur. Bir yerde bir mekanda bunların hepsi vardır. Kompakt bir mekan örgüsü ve ihtiyaçların çoğunu kolaylıkla karşılayan bir yapı burada hedeflenmiştir.

Sakin hatları ile aynı zamanda dinamizmi ifade eden renkleriyle işgünü sonundaki yorgunlukları ve muhtemelen otoda geçirilen bezdirici sürücü yorgunluğuna cevap verir gibidir.


Yeni daire yeni bir soluk yeni bir hava yaratarak işgünü ve yaşam sorunlarından sona üst katlardaki konumu ile penceresinden sonsuz bir şekilde şehrin gece manzarasına açılmaıyla sürprizini tamamlar. Gözlerinizi açtığınızda karşılaştığınız dinginleştirici hava budur.

Projenin ana malzemesi ahşaptır. Ahşap zemin, duvarlarda ahşap paneller, ahşap jaluzi, hatta beton duvarlarda bile (bürüt beton karakteri olarak) ahşap baskı izleriyle bir manada ahşap daireye damgasını vurur.

Bundan sonra diğer yüzeyler özellikle parlak seçilmiştir. Mutfak mobilyaları, cam kapılar ve büyük pencere, sonra parlak tavanlar hep o ışıltılı atmosfer içindir.

Aynalar mekan köşelerinde ustaca yerleştirilmiş ve odanın uzayan koridora dönüşümü kolaylaştırılır. Diğer taraftan kompakt ve küçük mekan aynalar ile büyük daire hissini verecek şekle dönüşür. Renkler minimum – maksimum kolaylıkla, en gerekli, en sadece ve en güvenilir şekilde kararlılıkla seçilmiştir.
Yer : Minsk, Beyaz Rusya
Mimar : Redo Studio
Toplam taban alanı : 43,68 m2
Fotoğraf : Yuliya Pokhodnia

Kaynak: Arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Beyaz Rusya’da bulundum ama böyle güzel bir mekanın oralarda artık var olduğunu bilmek elbette çok hoş.
    Ama bundan da ötesi küçük mekanlarda bu kadar şık ve ferah görünümlü yaşam alanlarının yaratılması ayrı bir başarılı uğraş.

    melek sarı yüm | 8 Ocak 2012


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org