İç mimariye yansıyan firma felsefesi... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İç mimariye yansıyan firma felsefesi…
Share 30 Haziran 2011

Yandex Büroları Za Bor




Rusya’da, Kazakistan sınırına yakın konumda bir kent olan Yekaterinburg, önemli bir iş merkezi. Burada temsilcilik açan Yandex firması, yeni açılan bir iş merkezi olan Palladium’un onbeşinci katını kentteki temsilciliği için düzenledi.
Proje Za Bor Mimarlar tarafından gerçekleştirildi. Yapının bir at nalına benzeyen formu ve merkezde yer alan sirkülasyon çekirdeği etrafında biçimlenmiş olması nedeniyle proje bu merkez etrafında gerçekleşti.

Mimari: Za Bor Architects
Konumu: Yekaterinburg, Rusya
Proje ekibi: Arseniy Borisenko and Peter Zaytsev
Proje alanı: 700 sqm
Proje yılı: 2009-2010
Photoğraflar: Peter Zaytsev
Dinamik hacimler ve ifadeli mobilyalar, Yandex firmasının gelişme felsefesini vurgulayan bir biçimde tasarlandı. Ahşap malzemeler ve mantar kullanımının seçilmesi; katı, sade parçalarla ince bir profille koridorların şekillenmesini sağladı. Tavan yüksekliğinin düşük tutulması ise koridorun daha yüksek görülmesini sağladı.
Yandex kültüründen kaynaklanan nedenlerle, çalışma alanları geleneksel bölgelerle sınırlı kalmamalıydı. Büyük ve küçük konferans odaları, spor salonu ile eşleşti, mutfak, kahve istasyonları, iletişim hücreleri, mekanlar bölümlere ayrılmış koridordan erişilebilir konumda.

Kaynak: Archdaily
Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. Duvarlar üstüne üstüne geliyor diye bir deyim var ya, herhalde bu olsa gerek. Ancak gerçekten çok başarılı bir çalışma.

    Saliha Candan | 30 Haziran 2011

  2. giriş bankosu, eğimli ahşap yüzeylerle yapılan bölücüler, mantar kaplı duvarlar bir harmoni oluşturmuş bence ve farklı bir dizayn ortaya çıkmış.

    Lalehan | 2 Temmuz 2011


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org