LEMAYMICHAUD Mimari Tasarım Ofisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
LEMAYMICHAUD Mimari Tasarım Ofisi
Share 3 Ağustos 2010

İç Mekan Tasarımı: LEMAYMICHAUD

Lemaymichaud-1

Lemaymichaud-2

Alain Lemay ve Viateur Michaud 1979 yılında bir araya gelerek, Kanada’nın ve dünyanın pek çok yerinde yüzlerce müşteriye hizmet verecek bir firma olan LEMAYMICHAUD’u kurdu.

Lemaymichaud-3

Lemaymichaud-4

Quebec’in en büyük mimarlık ve tasarım firmalarından biri olan 63 çalışanlı LEMAYMICHAUD’un biri Quebec City, diğeri Montreal’de olmak üzere iki ofisi bulunuyor.

Lemaymichaud-5

Lemaymichaud-6

Quebec City
1989’da LEMAYMICHAUD 1906’da Quebec City’nin eski limanında Montreal Bankası için inşa edilmiş olan, terkedilmiş bir binayı aldı. 20 yıl sonra, 2009’da daha geniş bir ekip ve daha farklı ihtiyaçlarla yapının genişletilip güncelleştirilmesi gerekti.

Lemaymichaud-7

Lemaymichaud-8

Lemay, “bu oldukça zorlu bir işti çünkü içeriden genişlememiz gerekiyordu. Bu nedenle 9 metre yüksekliğindeki tek katlı bir binayı, asma kat inşa edip kullanılmayan ancak şimdi rahatlama, toplantı ve yaratıcılık için harika bir mekan olan bir çatı katını da kullanmaya başlayarak dönüştürdük. Bu girişim bizim kullanılabilir alanımızı neredeyse iki katına çıkardı” şeklinde açıklıyor.

Lemaymichaud-9

Lemaymichaud-10

Lemaymichaud-11

LEMAYMICHAUD ekibi, birbirinin üzerinde iki stüdyo yarattı. Bunlardan biri, binanın doğasına saygı gösterirken tüm ekibin mekanın kalitesinden faydalanmasını sağlayacak asma kattı. Asma kat yan duvarlardan ayrılarak içerideki bol miktardaki gün ışığının her iki stüdyoya da ulaşması ve binanın mimari kalitesinin ortaya çıkması sağlanıyor.

Lemaymichaud-12

Lemaymichaud-13

Lemaymichaud-14

Lemaymichaud-15

Montreal
Montreal ofisinin Quebec City ofisiyle ortak özelliği, her ikisinin de kimsenin istemediği tarihi binalara yerleşmiş olmalarıdır. 742 William’da, Le Local restoranının hemen yanındaki bir antrepoda firmanın Montreal şubesi şekillendi.

Lemaymichaud-16

Lemaymichaud-17

Montreal ofisini de yöneten Michaud, “camsız bir antrepo olan 742 William’ın, içerisindeki avlu ve peyzajla büyüsünü koruduk. Buna rağmen, ne müthiş bir mekan, diye düşündüm. Bizim için mekan temel bir gerekliliktir” açıklamasını yapıyor.

Lemaymichaud-18

Lemaymichaud-19

Buradaki zorluk ise eski binanın içine bir tutam modernlik katmak oldu. LEMAYMICHAUD mimarları, burayı benzersiz bir mekana dönüştürmek için, mevcut mekan ve onun kısıtlamalarından sonuna kadar faydalandılar.

Lemaymichaud-20

Binanın bir bölümünü yer altına doğru 1.52 metre kadar kazıp zeminin bir kısmını 90 cm yükselterek, deste ihtiyaç duymadan kapalı bir park elde ettiler. Ayrıca bisiklet stantları, duş ve bir ısıtma sistemi ekleyerek yalıtımı arttırdılar, içeriyi doğal olarak aydınlattılar ve alandaki malzemelerin bir kısmını yenileyerek birkaç mobilya elde ettiler.

Lemaymichaud-21

Kısacası Michaud, “Sonuç oldukça basitti çünkü mekan kendiliğinden ilginçti, bu karakterini koruyup hacmini ortaya çıkardık” diyor.

Lemaymichaud-22

Böylelikle LEMAYMICHAUD ofisleri şirketi ve müşterilerini yansıtıyor: sade ancak zarif, sofistike ancak kibirli değil. İnsani…

Lemaymichaud-23

Lemaymichaud-24

Yazı ve Görseller: Contemporist
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. siyahla beyazın kaba yapıyla ince yapının bir arada karışım olarak sunulduğu nefis bir tasarım. çok çok iyi.

    nebahat çöllü | 8 Ağustos 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org