Artis Capital Management Ofisi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Artis Capital Management Ofisi
Share 27 Nisan 2010

İç Mekan Tasarımı: Rottet Studio

artis-1

Rottet Studio, San Francisco’da Artis Capital Management ofisinin iç mekan tasarımını tamamladı.

artis-5

artis-6

Tasarım ekibi, şirketin benzersiz kültürüne ve San Francisco’da bulunduğu çevreye özel olarak ve 14 kişilik ekibe ofisten çok ev olabilecek kadar rahatlatıcı bir çalışma alanı tasarlamayı hedefledi.

artis-15

Ofis “beyaz bir kutu” olarak düşünüldü. Düz, beyaz duvarların yanı sıra malzemeler, dokular ve renkler bir arada görsel olarak sakin bir mekan yaratıyor. Hiçbir duvar binanın dış çeperine değmiyor ve hizmet birimleri de orta alanın çevresine yerleşiyor, böylelikle kentin göz alıcı görüntüsü ofisin içine taşınabiliyor.

artis-2

Özel olarak tasarlanmış halı, cam kenarında, deniz kıyıya vuruyormuş gibi bir izlenim yaratıyor. Çatlaklı bir taş, kolonların arasındaki zemini kaplayarak dalgalarla oluşmuş bir kıyı görüntüsü yaratıyor.

artis-7

artis-8

artis-13

Körfez kıyısı boyunca tavanın beyaz kutu görünümü kesilerek kıyıdaki dubaların görünümünü alıyor. Bu boşluklar, altta kalan ahşap malzemeyi göstererek sıcak bir ortam yaratmak ve ışık için alan açmak amacıyla kullanılıyor.

artis-9

artis-10

Kent tarafı ise, kentin ızgara dokusunu taklit eder biçimde, daha sert ve daha dik açılı. 6 küçük ofis mini sanat galerileri şeklinde diziliyor. Dev bir kapı, çalışma mekanını kaplayarak kapandığında odayı görsel öğelerden gizliyor ve etkileyici sanat eserlerini gözler önüne seriyor.

artis-11

artis-12

artis-14

Sedir biçimli sandalyeler ve uyumlu puflar, çalışanları evlerinde gibi hissederek rahatlamalarını sağlıyor.

artis-3

artis-4

Yazı ve Görseller: Contemporist
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. bu nasıl bir muhteşem ofis böyle. çok kullanışlı ve çok güzel mekanlar dizisi. tasarlayanların ellerine sağlık.

    Nülüfer Akçal | 22 Haziran 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org