Doğuş Grubu’yla Konak ve Karabağlar belediyeleri, biri otel, diğeri rezidans olmak üzere iki gökdelen birden yapacak. Ayrıca alışveriş merkezi inşa edilecek.

uckuyulara-cifte-gokdelen.Jpegİzmir’de Üçkuyular Pazaryeri’yle iki akaryakıt istasyonu arkasında kalan 43 bin metrekarelik alanın geleceğiyle ilgili sürpriz değişiklik yaşandı. Daha önce burada kongre merkezi yapılacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu kararından vazgeçti. Kocaoğlu, ticari imarlı yerin önemli bir servet olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, pay sahibi Konak ve Karabağlar belediyelerinin ekonomik durumlarına dikkat çekti, şöyle dedi: “Gerek Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gerek Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm benim kararıma göre hareket edeceklerini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tartan’la Kürüm, Doğuş Grubu’yla birlikte proje ve anlaşma için çalışıyor. Projeye kat karşılığı katılacaklar ya da kar ortaklığıyla ilgili anlaşma sağlayacaklar.”

Hemen düğmeye basıldı
18 dönümü Konak ve Karabağlar belediyelerine, 25 dönümü Doğuş Grubu’na ait araziye; eski projede olduğu gibi 22’şer katlı biri otel, diğeri residans olacak iki gökdelenle üç ya da dört katlı alışveriş merkezi inşa edilecek. Yeraltında da iş merkezi olması için de görüşmeler gerçekleştiriliyor. Kongre merkezi ihtiyacının ise Kültürpark’taki hollerle karşılanacağı belirildi. 23 bin 500 metrekarelik sergi alanı da amaçla düzenlenecek.

Kaynak: Milliyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir