Fabbrica Restaurant - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Fabbrica Restaurant
Share 12 Ocak 2010

İç Mekan Tasarımı: Tjep

fabbrica-1

fabbrica-3

Yine Tjep’in tasarladığı Prag’daki restoranlarının başarısının ardından restoran sahipleri, yeni restoranlarını Rotterdam limanında, tekneler ve vinçlerin hemen yanında açmaya karar vermiş. Bu İtalyan restoranı için, Fabbrica, en uygun isim olarak gündeme gelmiş. Fabbrica, İtalyancada fabrika anlamına geliyor.

fabbrica-8

fabbrica-12

fabbrica-14

Proje, misafirleri için memnuniyet üreten, oldukça romantik ve çok özel bir fabrikanın yemekhanesi fikriyle düzenlenmiş.

fabbrica-18

fabbrica-6

Fabbrica’da tıpkı bir yemekhane ya da kantinde olduğu gibi uzun masalar ve banklar bulunuyor. Yalnız bu öğeler, bir İtalyan dondurmacısı stilinde renklerden seçilmiş: pembe ve fıstık yeşili.

fabbrica-4

fabbrica-10

fabbrica-11

Fırın dev bir tankın içine yerleştirilerek etrafı İtalyan mozaiği ile çevrilmiş. Fırına atılacak odunlar ise, vinç öğeleriyle kaplı bir duvara istiflenmiş.

fabbrica-13

fabbrica-5

fabbrica-16

fabbrica-17

Her bir öğe, sanayinin gücü ile yumuşak renkler ya da dekoratif öğelerle birleştiriyor. Mimarlar, bu 19. yy deposunun otantik endüstriyel karakterine müdahale etmek istememişler. Bu nedenle de her bir yapıyı olduğu yerde muhafaza etmişler.

fabbrica-7

fabbrica-9

Örneğin duvarlara dokunulmamış, bazı yerlerde geniş cam paneller duvarların önüne yerleştirilip İtalyan duvar kağıdı desenleriyle kaplanmış. Sonuçta desenler duvarların önünde, kompleks bir yansıma oyunu gibi süzülür şekilde gözükmüş.

fabbrica-2

fabbrica-15

fabbrica-19

Yazı: Arch Daily
Görseller: Daniel Nicolas
Çeviri: Mimdap

2 Yorum
  1. kullanıcının çok rahat ettiği öyle çok rafineri iç mekan çözümleri yerine burada olduğu gibi kırda piknik masası formatında oturmalar ile şık düzenlemeler yapılabiliyor. hem kullanışlı hem rahat. şimdi bizde beyoğlu aksında yeni açılan yeme içme mekanlarında bu eğilim görünüyor. bence hoş.

    remziye alataş | 13 Ocak 2010

  2. çok sade ve doğal. kolay ve ucuz. değiştirilebilir ve uyumsuluk sorunu yok. mekansal uyumdan çok çeşitlilik ve uyumsuzluk üzerine kompoze edilmiş. kalite arayışını abartmamış, bir seviye edinmiş.

    Osman Çoban | 15 Ocak 2010


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org