Kremlin Konser Salonu Yenilemesi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kremlin Konser Salonu Yenilemesi
Share 15 Aralık 2009

İç Mekan Tasarımı: OTASH studio

kremlin-konser-1

kremlin-konser-2

Moskova Kremlin’de yer alan Devlet Kremlin Sarayı, çok uzun zaman Rusya’nın politik ve kültürel merkezi olmuştur.

kremlin-konser-3

kremlin-konser-4

Saray, Nikita Khruschev tarafından 1961 yılında, Komünist Parti’nin kongre, konferans, performans ve konserleri için modern bir arena olması amacıyla yapılmıştır. Geleneksel saray etkisi yaratmak amacıyla mimar, yeni binayı Büyük Kremlin Sarayı’na küçük bir Kış Bahçeli geçit ve Patriarch’s Sarayı’na kadar uzanan cam bir geçit ile bağlamış.

kremlin-konser-5

kremlin-konser-6

Binanın ana bölümü, 6000 kişilik kapasitesiyle, bugün çoğunlukla konser ve bale gösterileri için kullanılan Avrupa’nın en büyük ve en güzel oditoryumlarından biridir. Burası aynı zamanda Kremlin Bale Tiyatrosu’nun sahnesi, Bolshoi Tiyatrosu’nun ise ikinci sahnesidir.

kremlin-konser-7

kremlin-konser-8

“OTASH”’ın mimarları Dejan Otasevic, Ivo Otasevic ve Uros Otasevic, Almanya, ABD ve İngiltere’den akustik ve görsel efekt uzmanlarıyla işbirliği içinde çalışarak konser salonu için modern ve son teknoloji ürünlerle donanmış bir iç mekan yarattılar.

kremlin-konser-9

kremlin-konser-10

Mimari ekibin ana teması salonun mevcut geometrisini mümkün olduğunca korurken, LED ışıklarının duvarlara monte edilmesiyle dev ekran görünümü yaratılmış ve iç mekan, sahne deneyiminin bir parçası haline getirilmiş.

kremlin-konser-11

kremlin-konser-12

Bu tür bir teknolojinin kullanılması ile, salon çok fonksiyonlu bir hale getirilmiş oluyor ve bu da mimarlardan istenenin karşılanması anlamına geliyor.

kremlin-konser-13

kremlin-konser-14

İç mekan tasarımına yeni akustik çözümlerin uygulanması, projenin en önemli parçalarından biriydi. Çünkü bu, tüm yüzeylerim özel olarak tasarlanmış akustik panellerle kaplanmasını gerekli kılıyordu.

kremlin-konser-15

kremlin-konser-16

Sonuçta tüm eklentiler salonun son görünümünü ve karakteristiğini belirleyerek buranın şu anda dünyanın teknolojik açıdan en ileri salonlarından biri olmasını sağladı.

kremlin-konser-17

kremlin-konser-18

kremlin-konser-19

kremlin-konser-20

kremlin-konser-21

kremlin-konser-22

kremlin-konser-23

kremlin-konser-24

kremlin-konser-25

Yazı: Dejan Otasevic, Ivo Otasevic, Uros Otasevic
Görseller: OTASH studio
Çeviri: Mimdap

3 Yorum
  1. modern zamanların en önemli salonlarından birinin yeniden yorumlanması dehşetli hoş olmuş. iç mimarlar bu tarz düzenlemelere ilgi göstermiyorlar pek ilgilenmiyorlar mimarlara bırakıyorlar bu işleri sanırım. aydınlık led li duvarların etkisi ve tüm yenileme gerçekten muhteşem.

    serdar aydeniz | 16 Aralık 2009

  2. Led etkisi salona muhteşem bir sıcaklık katmış. İçmimarlar da yavaş yavaş etkinliklerini gösteriyorlar. Kendimden biliyorum.

    Onur Marangoz | 21 Aralık 2009

  3. Bilememişler.
    Keşke bizim idarecilerden örnek alsalardı.
    Önlerinde koskoca bir a k m vardı; nasıl
    yapılamıyacağın öğrenmelri konusunda.
    Utansınlar diyelim de; yüz surat mı utanacak olanlarda. ???!!!

    besim yılmaz | 24 Aralık 2009


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org