Ofis Loft F27 - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ofis Loft F27
Share 8 Aralık 2009

İç Mekan Tasarımı: Schlosser + Partner

F27-2

F27-1

Graz’ın kuzeyinde yer alan kent içinde bir dairenin yeni radikal tasarımının altında yatan fikir “siyah ya da beyaz” konsepti. Modern mimari, 1990’larda inşa edilmiş iki katlı bir binayı, ev-ofis olarak kullanılan çok fonksiyonlu bir lofta dönüştürmüş. Ev sahipleri ise evi fonksiyonel ve abartılı tasarımın mükemmel birleşimi olarak görüyor. Bazı ziyaretçilerin fikri ise fazla sert bir tasarım olduğu yönünde.

F27-3

F27-4

“Mimarın tasarımında kullandığı “duvarsız yaşam” fikri, klasik üç odalı daireyi, tüm iç duvarların kaldırılmasıyla esnek bir yaşam alanına dönüştürmüş.

F27-5

F27-6

Yaşam bölümlerinin üst kata alınması sonucu, çatı katı benzeri, yeni “kente bakan penceresinden” gelen ışıkla dolup taşan bir yaşam alanı yaratılmış. İç zemin kaplaması balkona kadar uzuyor ve balkondaki koza benzeri tekstil duvarlarla birlikte, iç-dış mekanı bir arada eritiyor.

F27-7

F27-8

F27 ofisi, yaşam ve çalışma ortamlarının modern bir birleşimi. Birkaç küçük değişiklik ile uyuma bölümü konferans salonuna, cam sağlık kabini ve alt kattaki avlu rahat bir ofis alanına dönüşebiliyor. Özel üst kata dışarıdan farklı bir girişten de ulaşılabiliyor. Odaya girer girmez açık oda ve kent manzarasıyla çevreleniliyor.

F27-9

F27-10

Cam, çakıl, halı ve çok sayıda renkli aydınlatma sistemi kullanılmış. Banyo kutusunun duvarı yerden tavana kadar camdan yapılmış. Mobilyaların önleri, LED panelleriyle aydınlatmaya da mükemmel biçimde zemin hazırlayacak şekilde beyaz pleksi ile kaplanmış. Mobilyaların içleri ve kaldırma, kıvırma öğeleri yumuşak, kürk benzeri bir kumaşla kaplanmış. Bu da aksi halde çok sade olan atmosfere yumuşak bir dokunuş katmış. İlk bakışta çok belli olmasa da, mimarın çok özel “harikalar diyarı”na giriyorsunuz.

F27-11

F27-12

F27-13

F27-14

F27-15

F27-16

F27-17

Yazı: Arch Daily
Görseller: Photostudio Croce&Wir
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. çok cüretli bir kere. bu kadar küçük bir ofis mekanınında bu kadar fazla görsel etki yaratılması başarısı mekan kurgusundan geliyor şüphesiz. fakat o sadelik yanında cesaretli teknoloji ve renk kullanımı dikkat çekici.

    rüksan | 15 Aralık 2009


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org