Ferrari World, Abu Dhabi projesini uç noktalara taşıdı.

12763_1_ferrari8big.JPG

1919’da Enzo Ferrari ilk yarış arabasını piste çıkardığından bu yana, ismi hep otomobil dünyasında mükemmellikle birlikte anıldı. 1937’de girişimci İtalyan’ın ilk otomobilleri satılmaya başladıktan sonra 70 yıldan fazla süredir sadece bir otomobil üreticisi olmakla kalmamış, zaman içinde hızın esası, multi milyar $’lık bir marka ve bugün de zenginliğin oyun alanı ilan edilen Abu Dhabi’nin de olmazsa olmazı haline gelmiştir.

12763_3_ferrari2big.JPG

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde bulunan ve yeni Formula 1 yarış pisti ve Yas Otel’i de barındıran yeni eğlenme merkezi Yas Adası’nda yapımına devam edilen Ferrari World, kapalı alanı 100 bin metrekare olan, dünyanın en büyük kapalı tema parkıdır. Bir ucundan diğer ucuna toplam 7 futbol sahası uzunluğunda olan bu üç kollu yapı, saatte 200 km hız limitini zorlayacak iki roller coaster ile dünyadaki en yoğun serbest düşüş deneyimlerinden birini yaratacak şekilde tasarlanan 6 metre yüksekliğinde bir G-Force Kulesi’ni de barındıracak.

12763_4_ferrari3big.JPG

Ferrari World Abu Dhabi aynı zamanda pek çok müthiş istatistikleri de zorluyor. Yas Adası’nın en önemli yapısı olacak olan Ferrari World’ün 201 bin metrekarelik, 16750 tane Ferrari’yi kaplayacak ya da tüm bir Vatikan kentini kaplayacak kadar metalden yapılmış olan çatısı, üzerinden uçakla geçenler tarafından izlenebilecek. Ve eğer bina bitirilebilirse, 300 katıyla dünyanın en büyük yapısı olacak.

12763_2_ferrari1big.JPG

Ancak Ferrari World’ün tasarımı sadece ölçeğiyle de sınırlı değil. Ferrari’nin başkanı Luca Cordero di Montezemolo, aralarında Piano, Visconti, Fuksas ve Nouvel gibi isimlerin de yer aldığı pek çok ünlü mimarın showroom tasarımlarını inceledikten sonra, önümüzdeki yıl açılması beklenen bu müthiş yapının mimari tasarımı için uluslararası mimarlık firması Benoy’da karar kıldı.

12763_5_ferrari9big.JPG

Benoy proje ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor: “Dışarıdan bakınca Ferrari World Abu Dhabi, Ferrari markasının dilini ve değerlerini ifade ediyor.”

12763_6_ferrari6big.JPG

Yazı ve Görseller: World Architecture News
Çeviri: Mimdap

2 Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir