18 aylık rüyada mutlu son - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
18 aylık rüyada mutlu son
Share 29 Ekim 2009

Sabiha Gökçen Havalimanı, yeni terminalinin açılışı için gün sayıyor. İşte 25 milyon yolcu kapasitesi hedefleyen dış hatlar terminalinin uçuş noktaları ve merak edilen özellikleri…

s3hlarge.jpg

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon Euro karşılığı devralan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş’nin (İSG), Sabiha Gökçen Havalimanı’nda hayata geçirdiği yeni terminaller ve ek üniteler 31 Ekim 2009 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.
9 Kasım 2009’da ise Türk Hava Yolları (THY) yurtdışı tarifeli seferlerine başlayacak.

İnşaat 18 ayda tamamlandı
Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan İSG, havalimanın genişletilmesi için toplam 500 milyon Euro’luk bir yatırım yaptı. 18 ayda tamamlanan inşaat, 430 bin metrekaresi kapalı alana sahip.

sg-1.jpg

Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı
320 bin metrekarelik alana kurulan yeni terminal binası ile yıllık yolcu kapasitesinin 25 milyona çıkması hedeflendiğini, bunun yanı sıra iç hatlar terminalindeki yolcu sayısının da iki katına çıktığını söyleyen İSG CEO’su Gökhan Buğday yolcu kapasite beklentilerini şöyle anlattı:

“Mevcut İç Hatlar Terminali’nin genişletilmesi kapsamında; 1600 metrekarelik ek bina inşaatını tamamladık, böylece İç Hatlar Terminali’nin yıllık yolcu kapasitesini iki katına çıkardık. Şimdi ise, yeni inşa ettiğimiz terminalimizle yıllık yolcu taşıma kapasitemizi 25 milyona çıkaracağız. Sabiha Gökçen, yıl sonunda yolcu taşımada da Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı olmayı hedefliyor”

Kırmızı ışıksız ulaşılan tek havalimanı
Erişim imkanları açısından en kolay ulaşılır havalimanı olduğunu ifade eden Buğday, “Kırmızı ışıksız ulaşılan tek havalimanıyız. Bir havalimanından beklenen en ileri teknolojik altyapı ile yolcu ve insan güvenliğini yüzde yüz sağlayan sisteme sahibiz. Bu açıdan baktığımızda sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da hatta dünyada da en güvenli havalimanı altyapısını kurduk.” dedi.

Yıl sonunda 6 milyon yolcu ve üçüncülük hedefi
2008 yılında toplam 4.3 milyon yolcuya ev sahipliği yapan havalimanının bu yılki beklentisi 6 milyonun üzerinde.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nı, Türkiye’nin en fazla yolcunun geçiş yaptığı üçüncü havalimanı yapmayı hedeflediklerini söyleyen Buğday, “2008 yılının tamamında 4 milyon 358 bin 710 adet yolcuya ev sahipliği yaparken bu rakam 2009’un ilk 9 ayında 4 milyon 545 bin 224 olarak gerçekleşti. 2009’un sonunda 6 milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermeyi planlıyoruz.” dedi.

sg-6.jpg

sg-7.jpg

Büyümenin lokomotifi dış hatlar olacak
İSG’nin hedeflediği yüksek büyüme oranının birinci kaynağının dış hatlar olacağını vurgulayan Buğday, 2009 yılı sonuna ilişkin rakamsal hedeflerini şöyle sıraladı:”2008’de toplam 1.568.967 dış hat yolcusu havalimanımızı kullandı. 2009’un ilk 9 ayındaki dış hat yolcu sayımız ise 1.448.354 olarak gerçekleşti. Hedefimiz yıl sonunda dış hat yolcu sayısını 2008’e göre yüzde 50 artırmak.”

sg-3.jpg

10 bini aşkın istihdam, kamuya 3.3 milyar Euro
Buğday, bu yatırımlarla inşaat döneminde 8 bin, operasyon döneminde ise yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlandığını açıkladı ve 20 yıllık kiralama dönemi sonunda kamuya aktarılacak toplam tutarın 3 milyar 330 milyon Euro’yu bulacağını söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yeni uçuşlar
Türk Hava Yolları, 9 Kasım 2009 tarihinden itibaren Avrupa’daki 7 noktaya (Moskova, Londra, Köln, Stuttgart, Berlin, Amsterdam, Hannover) tarifeli uçuşlarına başlayacak. Ayrıca Sun Express; Dortmund, Düsseldorf, Hamburg, Nürnberg ve Zürih’e, Pegasus ise Bologna, Basel, Paris ve Valencia’ya Sabiha Gökçen’den uçacak.

sg-4.jpg

sg-5.jpg

Türkiye’nin en büyük Duty Free alanı
48 dış ve 19 iç hat noktasına uçuş imkanı sağlayan havalimanında; yeni iç ve dış hatlar terminali, 4718 araç ve 72 otobüs kapasiteli katlı otopark, 128 odalı havalimanı oteli, 112 check-in ve 24 adet self check-in kontuarı, VIP bölümü, apron manzaralı CIP bölümü, 5 bin metrekarelik restoran ve cafe alanı ile 4 bin 500 metrekarelik duty free alanı yer alıyor.

sg-2.jpg

Ayrıca 8 geniş ve 16 orta gövdeli uçağa eşzamanlı hizmet verecek çoklu uçak park ettirme sistemi de mevcut.

Mimar: Doğan Tekeli

Kaynak: NTVMSNBC / Göksun Kök

3 Yorum
  1. şimdi siz bir mimarlık haber sitesinde bir haber yayınlıyosunuz ve bu haberin içinde bu guzel projenin mimarı hakkında bilgi yok, mimari özelliklerini gectim yahu mimarının adını yazar insan bende okurum bu haberi ama neden buradan okuyayım ki, içinde mimar kelimesi gecmeyen bir yazı ve turkiyenin en yeni havaalanı, kopyala yapıstır mantıgıyla bir yere kadar gidebilirsiniz şiddetle kınıyorum.

    yagız şişman | 29 Ekim 2009

  2. adalet sarayı haberiniz için dile getirdiğim düşünce ve yorumum tabiiki bu haber içinde geçerli..mimarlık örgütleri, yayın kurumları ve organları lütfen uyanık ve dikkatli olunuz…

    mimar ercan çoban | 10 Kasım 2009

  3. ülkemize ve güzel istanbula hayırlı olsun
    H.ibrahim savaş

    inşaat teknikeri H.ibrahim savaş | 19 Kasım 2009


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org