Zibo OCT sanat merkezinde taş hacimleri ve beton eğrileri kucaklıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Zibo OCT sanat merkezinde taş hacimleri ve beton eğrileri kucaklıyor
Share 30 Kasım 2022

Tasarım: Studio Zhu Pei  

Editör: Surabhi Patil

 

 

 

 

 

 

 

Şehrin eteklerindeki Zhangdian semtinde yer alan Zibo OCT Sanat Merkezi, geleneksel Çin kültüründen ipuçları alıyor. Studio Zhu Pei tarafından tasarlanan kültür kompleksi, merkezi bir avluya sahip içe dönük bir yapıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XIA ZHI’NIN RESİMLERİ

 

 

 

Halka şeklindeki yapı, gözenekli formu ve geniş çatı çıkıntıları ile iklime tepki veriyor. Bir boşluk olarak algılanan avlu, sosyal buluşmaların ve etkinliklerin yaşandığı hareketli bir mekana dönüşebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beton ve taş duvarlardan oluşan rustik ve hammadde paleti, mimariyi belirler. Çatı, şantiyede adil yüzlü beton dökülerek inşa edilirken, taş duvar Shandong eyaletinde uygulanan yerel bir teknik kullanılarak döşendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiperboloid çatı, yapının sertliğini kırarak dramatik bir şekilde kıvrılır. Sergi alanlarının farklı hacimlerinde dolaşmak, kullanıcılarda bir hareket ve dinamizm duygusu uyandırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapı, görsel ve mekansal olarak yatıştırıcı bir deneyim yaşatan, L şeklinde yansıtan bir havuzu kucaklıyor. Bu nedenle deneysel bina, mimari tektoniğin ve formun güzel bir ifadesi haline gelir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org