Sonoma Konutu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sonoma Konutu
Share 18 Temmuz 2022

Tasarım: Turnbull Griffin Haesloop as Architects

Muhteşem meşe ağaçlarıyla bezeli bir çayır olan bu alan, alışılmadık derecede yemyeşil bir manzara yaratan, baharla beslenen bir gölete hafifçe eğimlidir.

 

 

 

 

Ev sahipleri, evin açık / kapalı yaz yaşamı için tasarlanmasını istedi. Konukların havuza ve ötesindeki gölete kolayca erişmelerini istediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım, yemyeşil meşe çayırını ve göleti daha geniş bir manzara içinde çerçeveliyor. İnce bir yüzer çatı, girişi çerçevelemek ve araba kortundan ilerideki gölete kadar dramatik bir eşik oluşturmak için birincil dış yaşam alanı boyunca uzanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yatak odaları, mutfak ve destek alanları, evi görsel olarak çevredeki manzaraya bağlayan canlı bir çatının altına yerleştirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

Havuz evi, açık oturma odasını cömert gölgelik kafeslerle genişletiyor ve bir oyun odası, soyunma odası ve misafir odasının yanı sıra güneş enerjisi ile sıcak su ve havuz ekipmanları için alan içeriyor. Bir ateş çukuru ve küçük rıhtım, açık hava yaşam deneyimini göletin kenarına kadar daha da genişletir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje net sıfır ev olarak tasarlandı. Serin bir çatı, yaşayan çatı, ağır yalıtım, çalıştırılabilir pencereler ve geniş çıkıntılar dahil olmak üzere pasif soğutma stratejileri, klima kullanılmadan evin konforlu kalmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotovoltaik enerjili elektrikli ısı pompaları, döşeme içi radyant ısı için sıcak su sağlar ve güneş enerjisi sıcak su panelleri havuz için sıcak su sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kullanılan malzeme:

 

 

  1. Cephe kaplaması: Batı Kırmızı Sedir

 

  1. Kapılar: Batı Pencere Sistemleri

 

  1. Pencereler: Blomberg Pencere Sistemleri

 

  1. Çatı Kaplaması: Firestone TPO membranı

 

  1. İç aydınlatma: Moooi Heracleum, Big Ass Fan Haiku

 

  1. İç mekan mobilyaları: Ligne Roset, B&B Italia, Fritz Hansen, Design Within Reach, Rais

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello

1 Yorum
  1. Ne denli saf bir şekil seçilerek yola çıkılmış. Dikkatle incelenmeli kanımca.

    nergis aydın | 8 Ağustos 2022


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org