COFFEE SHOP RENAVASYONU - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
COFFEE SHOP RENAVASYONU
Share 24 Ocak 2022

Qingdao Şehri Ningyang Yolu, Alman işgali döneminde (1898-1914) en erken gelişmelerden biriydi. 2020’de Ningyang Yolu bir yenileme projesine başladı. Bu şans eseri, yerel bir kahve markası “Largo” bizi bu tarihi bölgedeki eski bir evi yenileyen Ning Yang Yolu’na davet etti. Proje sahası, Ningyang Yolu üzerindeki asırlık bir Alman evinin (şimdi miras olarak listelenmiştir) bir avlusunda yer almaktadır.

 

 

 İç avludan görünüm.

 

 

 

1950’lerde inşa edilen Alman tarzı ana evden ayrılan farklı boyutlarda üç odadan oluşmaktadır. Toplam 40 metrekare olan üç odanın tamamı tuğla ve ahşap yapıydı.

 

 

 

Kesit perspektif

 

 

 

Tek eğimli çatılı geniş bir orta oda sokağa bakmaktadır. Avlu duvarının orijinal araba girişinden mağaza cephesine dönüştürülmüştür. Sol tarafta iç avluya açılan ancak diğer iki odaya bağlı olmayan çift çatılı bir oda bulunmaktadır. Sağ tarafta sokağa doğrudan bağlı olmayan küçük bir oda bulunmaktadır. Çift çatılı oda, bir tarafının bir parçası olarak taş avlu duvarını kullanıyor ve yukarıdaki çatı, hafif çelik bir rot çatı çerçevesi ile tutularak çekici, prototipik bir oda bölümü yaratıyor.

 

 

 

 

 

 

Tadilattan bahsettiğimizde ilk soru bu üç odanın fonksiyon düzenlemesi ile nasıl birbirine bağlanacağıdır. Orijinal mağaza cephesini, büyük orta odayı ana giriş olarak tuttuk ve barı sağına yerleştirdik. Böylece bar sokağa dik ve depo olarak kullanılan daha küçük oda girişine bağlı görünüyor. Orta büyüklükteki çift çatılı oda için ise, en büyük oda ve bu oda tarafından paylaşılan duvarın ortasında yeni bir kapı oluşturarak, konukların ana konaklama alanı haline gelen bara dikey bir akış hattı oluşturuyoruz.

 

 

 

 

 

 

Morfolojik olarak, eski mekanın algılanan bütünlüğünü, onu basitçe bölmek yerine mümkün olduğunca korumak istedik. Bu nedenle, orijinal çatı çerçeve alanını ortaya çıkaran, pencere ve kapı yüksekliğindeki çift eğimli çatı odasında yenileme sözlüğü olarak siyah çelik paneller kullandık. Yeni bir muhafaza duygusu getirebilir ve eski duvarların takviye yapısını, boru tesisatını ve aydınlatma işlemini bir bütün haline getirebilir. Çelik bağ çatı çerçevesi, önemli bir mekansal özellik olarak tutulur. Ayrıca batıdaki kalkan duvarın üst kısmında çatı çerçevesini ve çift eğimli tavanı yansıtmak için malzeme olarak aynalı akrilik kullandık ve mekansal genişleme hissini arttırabilir ve tören duygusu getirebilir.

 

 

 

 

 

 

Sokak tarafındaki bu çift eğimli çatı odasının yüzeyleri için taş avlu duvarının yarısını koruduk ve açığa çıkardık. Ayrıca, sokakla bağlantıyı güçlendirmek için mevcut yüksek pencerelerden hareketle tuğla duvarın üst yarısına uzun yatay bir pencere açılmıştır. I-kirişler, uzun pencereler için vasistas olarak kullanılır, çelik kolonlara bindirilir ve yukarıdaki çatı çerçevesinin yükünü desteklemek için duvar duvarına düşürülür. Bu uzun yatay pencere iki kısma ayrılmıştır: üst kısım ve alt kısım. Üst kısım, ayakta duran bir kişinin görüş seviyesinin yüksekliğinde duvardan asılı içi boş cam bloklar kullanır. Alt yarısı, iç mekan ve sokak arasında görsel bir fark yaratmak için içi boş şeffaf cam panellerden yapılmıştır. Bu nedenle sadece cam kenarında oturan misafirler sokağı net görebilir.

 

 

 

 

 

 

Avluya bakan diğer tarafta, orijinal kapıyı hem iç hem de dış tarafta alt uçta birleşik bir bank ile katlanır sürgülü pencere ile değiştirdik. Her iki tarafta da devamlılık sağlamak için duvarın dışına açılır kapanır bir pencere kanadı daha yerleştirilmiştir. Pencere açıldığında, iç avlu alanını iç mekana dahil etmenin yanı sıra, karşıdaki açıkta kalan taş avlu duvarı, Alman evinin cephesinin taş duvarını yansıtıyor ve ayrıca avlu ile orijinal Alman evi arasında belirli bir mekansal ilişki olduğunu gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca, bar katı cam bloklardan yapıldı ve eski odada yeni inşa edilmiş bir kurulum olan ‘iglo’ gibi gerçekleştirilen bir hacme entegre edildi. Eski binanın açıkta kalan kırmızı tuğlasıyla eşit ölçekte kontrast oluşturan cam bloklarla, çıplak tuğla duvardan ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

Geride kalan boşluk, aydınlatma sunumu için bir fon görevi görür ve çubuk ekipman boru tesisatının kurulumunu kolaylaştırır. Girişte, giriş ve çıkış kapıları için yalıtım önlemi olarak küçük bir oda sağlandı. Dükkana girişe bir miktar mekansal algı ekleyebilir. Bu odanın çelik gölgelik altına asılan oturma tabureleri, yayaların ve müşterilerin ayaklarını dinlendirmeleri ve fotoğraf çekmeleri içindir.

 

 

 

 

 

 

 

Dışarıda, uzun cam pencereler ve oturma yeri olan küçük odanın girişi, yeni yerleştirilmiş aynalı metal top dükkanı tabelası, eski Alman evi ve arkadaki eski avlu ile birlikte eski bina cephesine dikkatlice yerleştirildi ve zaman ve mekanda bir diyalog yarattı.

 

 

 

 

 

 

 

Yer: QINGDAO, ÇİN

 

 

  • Mimarlar: Atelier Waterside
  • Alan: 40 m²
  • Yıl: 2021
  • Fotoğraflar: Chao Zhang

 

 

 

 

 

Kaynak: Arch Daily


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org