PANNAR TARIM ÖĞRETİM MERKEZİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
PANNAR TARIM ÖĞRETİM MERKEZİ
Share 13 Ocak 2022

PANNAR Yeterlilik Ekonomi ve Tarım Öğrenim Merkezi,
Tayland kırsalında sürdürülebilir mimarinin ilham verici bir örneğini sunuyor
Edietör: Allie Shiell

 

 

 

 

 

 

Eşi benzeri görülmemiş teknolojik ilerleme hızından, artan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerden, doğal afetlerden kaynaklanan tehlikelerden ve en son olarak küresel salgından kaynaklanan zorluklar ışığında, 1974 yılında Tayland Kralı Majesteleri Bhumibol Adulyadej tarafından hazırlanan ‘Yeterlilik Ekonomisi Felsefesi’, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyüme modeli olarak kabul gördü.

 

 

 

 

Vin Varavarn Architects tarafından PANNAR Yeterlilik Ekonomi ve Tarım Öğrenim Merkezi, Tayland halkına Kralın Yeterlilik Ekonomi Felsefesinin ilham verici bir örneğini sağlamak için kuruldu. Nakhon-Ratchasima bölgesinde 14 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan proje, bir zamanlar kurak ve kayalık alanın zengin bir pirinç tarlaları, rezervuarlar, sebze bahçeleri, meyve bahçeleri ve hayvancılık meralarına dönüşmesini öngörüyor.

 

 

 

 

 

Geniş tarım alanlarının merkezinde yer alan Activity Pavilion, bol miktarda doğal ışık ve havalandırma ile geniş ve esnek bir açık alan sunar. 100 kişiye kadar ağırlayacak şekilde tasarlanan iki katlı pavyonda bir lobi (resepsiyon), seminer ve atölye odaları, büyük bir kantin ve zemin seviyesinde bir mutfak bulunuyor. İkinci katta ofisler ve personel toplantı alanları, bir kontrol odası ve kaynak ve personel eğitimi için tesisler bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

Projenin geliştirilmesinde temel bir tartışma, bambu kulübeler ve geçici barakalar dahil olmak üzere geleneksel kırsal konutların fizibilitesiydi. Çeşitli paydaşlarla yapılan görüşmelerin ardından mimarlar, çevre ile dayanıklılık ve uyum sağlarken mevcut ihtiyaçlara cevap veren modern ve çekici tasarımlar yaratmak için yerel işçilik ve yerel malzemelerin kullanılabileceğini gösterebildiler.

 

 

 

 

 

 

Bu nedenle bina, doğal olarak renkli toprak duvarlar ve bol miktarda yerel malzeme içerir. Geniş çatı, yerel olarak yetiştirilen bambudan yapılmıştır ve binayı çevreleyen küçük kanallara akan yağmur suyunu toplar. Kanal suyu daha sonra kuraklık mevsiminde kullanılmak üzere doğal bir rezervuara ulaşmadan önce mülkün diğer alanlarını sulamak için yönlendirilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Archello


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org