Tasarım: Holst Architects

 

Holst Architecture tarafından tasarlandı, North Portland’ın Williams Bölgesi’ndeki ilk büyük ticari bina olan One North, yenilikçi tasarım, topluluk katılımı ve sürdürülebilirliğe dengeli bir odaklanmayı temsil ediyor.

 

 

 

 

 

Proje, hızla yeniden gelişen mahallede amaç ve bağlamı tanımlamak için işbirlikçi bir yaklaşım talep etti.

 

 

 

 

 

© Andrew PogueOne North tarafından hazırlanan bu fotoğraf, standart ofis alanlarının kalıplarını kırmak için bir fırsattı.

 

 

 

 

Sürdürülebilirliği endüstri gereksinimlerinin ötesinde yeniden tanımlamamız için bize meydan okudu. Çevreye ve gelecekteki ihtiyaçlara uyum sağlayan uzun vadeli, dayanıklı çözümler tasarlayarak kodun gerektirdiğinden yaklaşık yüzde 50 daha fazla enerji verimliliği sağladık.

 

 

Plan 1

 

 

 

Plan2

 

 

 

Çoğunlukla ahşap ahşap çerçeve kullanmak, zorlu sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmamıza ve ofisler için yeni bir standart belirlememize yardımcı oldu. Benzersiz şekilde vurgulanmış pencere çerçeveleri, binalardan dışarı çıkarak dış gölgeleme sağlar ve soğutma ihtiyacını azaltır.

 

 

 

 

 

 

Malzeme seçimi kritikti

 

Ahşap kaplama, selüloz yalıtımı ve mineral yün yalıtımı gibi düşük karbon ayak izi tekniklerini vurguladık. Ayrıca, sürekli sürdürülebilir ofis gelişimi için çözümü kolayca tekrarlanabilir hale getirmek için yerel kaynaklı, sürdürülebilir şekilde hasat edilmiş sedir dış cephe kaplaması sağladık.

 

 

 

 

 

 

Proje, birden fazla geliştirici ve mahalle grubu arasında yoğun bir işbirliği ve güven gerektiriyordu. Amaç, bölgenin sosyal eşitliğini ilerletmekti ve kamusal avlu alanı lehine daha küçük binalar inşa ederek bunun başarılmasına yardımcı olduk. Açık, peyzajlı avlu artık etkileşimi davet ediyor ve topluma geri veriyor. Ayrıca, artık onlara mahallede gelir ve sürekli kapsayıcılık sağlayan bitişik bir kiliseden kullanılmayan park yerlerinin korunmasına da yardımcı olduk.

 

 

 

 

 

 

Ekip çalışması bu projeyi en başarılı projelerimizden biri haline getirdi. Birden fazla paydaşın değişen ihtiyaçları üzerinde çalışan tasarımımız, daha büyük bir mahalle vizyonunu desteklemek için kiracının işini ve süreçlerini etkilemenin ötesine geçer. Sonuç, gelecekteki alan gelişimi için çıtayı yükselten yenilikçi bir ticari alan.

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

Mimarlar: Holst Mimarlık

Yer: Portland, OR, Amerika Birleşik Devletleri

Alan: 42940.0 m2

Proje Yılı: 2015

Fotoğraflar: Andrew Pogue

Üreticiler: Dryvit, Kawneer, Prosoco

Proje Adı: Bir Kuzey

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir