Galaxen, Gündüz Bakımevi

Tasarım: Kullegaard

 

 

Kullegaard tarafından tasarlanan proje, altı anaokulu çocuğu grubu ve üç anaokulu çocuğu grubu ve yaklaşık 35 yetişkinden oluşan bir personel grubu arasında bölünmüş 180 çocuğu barındırması beklenen yeni Galaxen gündüz bakım merkezinin inşaatını kapsamaktadır.

 

 

Gündüz bakımevinin ana girişi, samimi ve davetkar bir atmosfer yaratan ağaçlar ve çalılarla çevrilidir. Kaldırımlara girdikten sonra, sizi binanın etrafında ana girişe ve grup odaları ve personel bölümü için girişlere yönlendirir.

 

 

 

 

 

 

Peyzaj, çocuklara bina ile yakın bağlantılı olarak saatlerce çeşitli oyun ve öğrenme imkanı sunar. En yakını, küçük çocukların toplanmalar, ortak yemek yeme, öğrenme ve sessiz ve iyi tanımlanmış bir ortamda oynama alanıdır. Binadan uzaklaştıkça manzara daha az ekili hale geliyor. Peyzaj açıklıklarında aktivite alanları oluşturulur. Bir WSUD sistemi, sahadaki yağmur suyunu yönetir ve aynı zamanda suyun drenajı için kullanılan ıslak alanların oyun için kullanılmasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina, çocukların kendi kimliklerini ve daha büyük bir sosyal ağın parçası olma ihtiyaçlarını destekleyecek şekilde yapılandırılmıştır. Geometri, çocukları yaş ve olgunluğa göre farklı gruplara ayırmayı mümkün kılar. Çatı tasarımı, binayı çocukların ilişki kurabileceği, kolayca algılanabilen ve tanımlanmış hacimlere indiren önde gelen bir mimari temadır.

 

 

 

 

 

Gündüz bakım merkezi, iki ortak oda ve bir personel bölümünün etrafına yerleştirilmiş, müstakil birkaç grup odası ile organize edilmiştir. Evin merkezinde bir açık atriyum avlusu var. Bu korunaklı avlu, iki ortak oda için en uygun gün ışığı koşullarını sağlayan binanın kalbidir. Atriyum kör koridorları ortadan kaldırır ve personele gündüz bakım merkezinin geri kalanıyla görsel temas sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm grup odaları aynı işlevleri içerir: Bir hava kapısı, küçük bir tezgah, sallanan bir pencere, dış giyim için bir yer, bir gardırop, bir çocuk tuvaleti ve bir el yıkama odası. Gerçek grup odasında 48 m² boş alan, depolama alanı, küçük bir mini mutfak ve aktiviteler için lavabolu çelik bir masa vardır. Grup odasından, ortak salondaki aktivitelere kapalı bir pencereden bakmak mümkündür ve dışarıdaki alanlara doğrudan erişim vardır.

 

 

 

 

 

Ana giriş, personel gardırobuna ve mutfak, salon alanı, çalışma istasyonları ve toplantı odası bulunan geniş personel odasına erişim sağlar.

 

 

 

 

 

 

Ortak odalar aynı işlevleri ve olanakları içerir: bir IT köşesi, bir çocuk mutfağı, bölümlere ayrılmış yerler, sessiz odalar, konuşma odaları ve ayrıca tabandan tavana ekstra yükseklikten yararlanan bir asma kat.

 

 

 

 

 

Bina, ısı kaybını en aza indirmek için sıkı ve iyi yalıtılmış bir termal zarfa sahiptir. Güneşin ısısından faydalanmak için yüksek ısı geçirgenliğine sahip yüksek izolasyonlu pencereler ve cam kapılar kullanılmaktadır. Mekanik havalandırma ihtiyacını en aza indirmek için doğal havalandırma için açılabilen çatı pencereleri, gün ışığını odaların derinliklerine çekerek elektrikli ışık kaynaklarının kullanımına olan ihtiyacı azaltır. Güneş pilleri, binanın iddialı enerji hedeflerini karşılamasını sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

 

Mimarlar: Kullegaard

Yer: Elmegården 56, 4450 Jyderup, Danimarka

Peyzaj Mimarı: Thing Brandt Landskab ApS

Alan: 1300.0 m2

Proje Yılı: 2016

Fotoğraflar: Ricky John Molloy

Üreticiler: Troldtekt, Rheinzink, Tarkett, Frøslev Træ

Proje Adı: Galaxen, Gündüz Bakımevi

 

 

 

 

 

Kaynak : Dezeen

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir