İç mekan tasarımı: YODEZEEN

 

YODEZEEN, eski Kiev Arsenal binasına atmosferik bir Japon restoranı yerleştirdi

Editör: Ali Morris

Yerel mimari ve tasarım firması YODEZEEN tarafından Kiev’deki bu Japon restoranında kırmızı metal ağ yapısı ve merkezi bir açık mutfak içinde yer alan tuvaletler.

 

 

 

 

 

 

 

Art nouveau unsurlara sahip 18. yüzyıldan kalma bir tuğla binada yer alan Virgin Izakaya Bar, Ukrayna şehrinin daha önce silah üretimine ayrılmış merkezi bir bölgesinde yer almaktadır.

 

 

Proje perspektifi

 

 

 

Restoran, eski bir cephanelik içinde yer almaktadır.

 

 

Izakaya, Japonya’da her yerde bulunan içecekler ve küçük tabaklar sunan bir tür gayri resmi bara atıfta bulunur. İzakaya (居酒屋) kelimesi üç kanjiden oluşur ve şu anlama gelir: kal-iç-yer.

 

 

 

YODEZEEN’in tasarım konsepti, endüstriyel binanın mevcut mimarisini ve tüm orijinal art nouveau detaylarını korurken, izakaya deneyimini çağrıştıran davetkar ve çağdaş bir tasarım yaratmaya dayanıyordu.

 

 

 

Restoranın merkezinde açık mutfak ve bar bulunmaktadır.

 

 

 

405 metrekarelik Japon restoranının yemek salonu, iç mekanın odak noktası olarak hizmet veren merkezi bir açık mutfak etrafında dönüyor. Restoranın oturma alanı ile aynı seviyede konumlanan ve restoranın neredeyse tüm boyunu kaplayan mutfak, uzun bir bar tezgahı ile çevrelenmiş ve her açıdan görülebilecek şekilde tasarlanmıştır.

 

 

Ana salonun etrafına ahşap masalar yerleştirilmiş ve bazı yerlerde Japonya’daki izakaya’da bulunanları anımsatan tek çubuklu tabureler var.

 

 

 

Restoranın tamamında sıcaklık katmak için yıpranmış ahşap ve bakır kullanılmıştır.

 

 

 

Kiev, Los Angeles ve Miami’de ofisleri bulunan stüdyo, “Eskiden özenle saklanan her şey artık kamusal alanda” dedi. “Konuk kendini şefle yüz yüze bulur ve gerçek bir mutfak ustalığı sınıfının katılımcısı olur.”

 

 

 

Stüdyonun bilinçli olarak ham tuttuğu çıplak tuğla duvarlara ve beton yüzeylere sıcaklık katmak için tasarım ekibi ahşap, bakır ve doğal deri gibi doğal malzemelerden oluşan bir palet seçti.

 

 

 

 

 

Oksitlenmiş metal paneller ve metal ağ, iç mekanda bölgeler oluşturmak ve ayrıca özel dekoratif öğeler oluşturmak için eklendi. Bu, bağımsız bir kırmızı metal ağ yapısında evler olan restoranın tuvaletlerinde gösterilmektedir.

 

 

YODEZEEN stüdyosunun kurucu ortağı ve projenin baş mimarı Artem Zverev, “Japon stilinin öğelerinin gösterişli olmasını değil, belirli çözümlerde okunmasını istedik” dedi.

 

 

 

Kırmızı bir metal ağ hacmi, restoran banyolarını barındırıyor

 

 

 

Zverev, “Bu, yaklaşık üç metre yüksekliğinde, Japon tarzında ayrı bir binada ifade edilen tuvalet konseptiyle ilgili” diye ekledi.

 

 

 

“Bu iç binayı, salonun bir bölümünü tuvaletlerden görmeyi mümkün kılan kırmızı metal bir ağ şeklinde uyguladık.”

 

 

 

Zverev, “Atmosferik, kavramsal olarak eksiksiz bir alan yarattık” diyerek sözlerini tamamladı. “Tuğla duvarlar, kaba ahşap, oksitlenmiş metal, çıplak beton, sıcak ve hoş atmosfere karşı, ışık ve yeşilin doğru ifadesi ile yaratılmış.”

 

 

 

Banyoların içi benzer bir ham ve işlenmemiş kaplamaya sahiptir.

 

 

 

Virgin Izakaya Bar, 2021 Dezeen Ödülleri’nde yılın restoran ve bar iç mekanı için kısa listeye alındı.

 

 

 

Kategoride aday gösterilen diğer projeler arasında, yerel stüdyo Yakusha Design tarafından engebeli kil duvarlı ve kaba beton yüzeye sahip Kiev’deki bir başka restoran ve Berlin’de birbirine dolanmış kırmızı neon tüplerden oluşan bir aydınlatma tesisatına sahip bir restoran yer alıyor.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir