Super Sense SPA 1 - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Super Sense SPA 1
Share 24 Eylül 2009

İç mekan tasarımı: KUU

Super-Sense1-1

Super-Sense1-6

Şanghay’da 2007 yılında KUU tarafından tasarlanan ilk Super Sense SPA, 3 katlı bir yapı içerisinde çözülmüş. Bu üç katın içine çelikten ek bir kat daha eklenerek, SPA’nın danışma, güzellik bakımı, manikür ve pedikür için ayrılan kısımları bu ek kata yerleştirilmiş.

Super-Sense1-2

Duvarların ince olduğu yerlerde ışıkla dekoratif bir görüntü yaratılmış, Derin olduğu yerlerde ise ya raf olarak ya da ek mekan olarak değerlendirilmiş.

Super-Sense1-3

Bütçe düşük oldu için, pahalı dokunuşlara gerek duymadan özel bir kimlik hissi yaratılmaya çalışılmış. Mekanlar kontrplak ve kartonpiyerlerle yaratılmış. Lobiye eklenen kıvrımlarla koridorlar ve odalar oluşturulmuş.

Super-Sense1-4

Işıklarla yaratılan soyut estetiğin ardında çok daha sağlam fikirler yatıyor: bu, alan düzenlemesini ve ciddi bir kişiler arası etkileşimi gerektiren bir mekan yaratma sürecidir.

Super-Sense1-5

Super-Sense1-7

Yazı: Architecturephoto.net, Dezeen
Görseller: Jeremy San
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org