DORSHADA RESORT YENİLEMESİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DORSHADA RESORT YENİLEMESİ
Share 26 Temmuz 2020

Tasarım: ACA Architects

Dorshada tesisi, Tayland’ın Chonburi kentinde, Tay tarzı 4 tip çağdaş binadan oluşan bir sahil beldesidir. Bu proje, müşteri daha genç yaştaki turistleri ve yeni müşterileri çekmek için modern bir lüks mimari stile sahip olmak istediğinden, mevcut  5 katlı otel binasını yeniden cephelendirmektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorshada beldesinin güçlü satış noktası, Tay tarzı binaların bileşimi ile birlikte Tay tasarım karakteristiği olduğundan, tasarım ekibimiz “Thainess” aksanını korumaya karar verdi ve modern mimari tasarımla birleşti. “Thainess” yorumu, Tayland üçgen çatı çizgisinden veya altın zarif süslemelerden değil, alan, hafiflik, ayrıntılı bir incelik ve doğa ile uyumun vurgulanmasıyla gelebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mevcut bina kuzeybatı ve güneydoğu ekseni boyunca paralel uzanmıştır, bu nedenle konuk odasının bir tarafı yaz aylarında doğrudan güçlü ve sıcak güneş ışını yayacaktır ve yağmur mevsimi geldiğinde yağmur bir çizgi olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Böylece dış süzme ekranı güneş ışını ve kuvvetli rüzgar gerekiyordu. Oda balkonunun önündeki dikey ekranlar, geleneksel ahşap tornalama teknikleri kullanılarak Tay internode desenli torna kerestesinden yapılmıştır ve hepsi yerel köylüler tarafından yapılmıştır.

 

 

 

Çatı – saçak  düzeni için, mevcut yapıya ek ağırlığı azaltmak ve sıcak ahşap benzeri bir his olarak kalmak için konsol ahşap desen alüminyum ekranlar tanıtıldı. Bu mimari unsurları ekleyerek, bu otelde kalan misafir için uygun bir alan yaratılmıştır. “Hafiflik”, 10 yıllık hantal beton binayı çevreleyen doğa ile daha hafif ve uyumlu hale getirmek için tasarım sürecimiz sırasında kasten araştırmak istediğimiz ana fikirdir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farklı mevsimde gün doğumu ve gün batımı, deniz meltemi, rüzgar ve fırtına ve doğal malzeme yaşlanması gibi doğal olayların “farkındalığı”, dikey ahşap ekranların ve yatay alüminyum ekranın tekrarlanmasıyla yaratılmıştır.

 

 

 

Güneş ışını, alüminyum ekranın katmanlarından geçerek doğa ve mimari arasındaki iletişim uyandırıldı ve dikey ahşap ekran desenindeki güneşlik farklı bir zaman ve açıda olduğunda, mimari aracılığıyla uzay ve zamanın farkında olacağız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Proje Bilgisi:

 

 

 

Mimarlar: ACA Architects
Yer: Tayland
Alan: 4000 m²
Proje Yılı: 2020
Fotoğraflar: DOF Sky | Ground
Üreticiler: AutoDesk, COTTO, AİLE, TOA, Trimble Navigasyon

Fotoğraflar © DOF Sky | Ground

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org