Oyun Evi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Oyun Evi
Share 1 Temmuz 2020

Tasarım: Slee & Co Architects

 

 

“Tasarımımızın arkasındaki felsefe, müşterilerimizin farklı isteklerini ve kültürel miraslarını birleştirmek ve saygı duymaktır; ileri teknolojilerden öğrenmek ve benzersiz yetenekteki insanlarımızı, becerilerimizi, iklimimizi ve mekânımızı kucaklayan yerel bir mimari yaratmak.

 

 

 

 

 

Mimari paletimizin kökeni toprakla örtülü toprak renklerinde, bol güneş ışığını yansıtan dokulu yüzeylerde bulunur. İnşa edilmiş yapılarımız, yerel inşa edilmiş formların yerel dilini yansıtan sadeliği ve dürüstlüğü yansıtıyor. ”

 

 

 

 

 

Kırmızı bir toprak duvarda yer alan bir çiftlik kapısı ziyaretçiyi bu av çiftliğinin eşsiz karakterine tanıtıyor. Girişten, kırmızı tozlu bir yol diken ağaçlarıyla dağılmış bir Savannah çim alanından geçiyor. Yaklaşma üzerine, kulübe yavaş yavaş muhteşem kırmızı topraktan, derin gölgeler ve çevreye karışan basit çizgilerle sağlam bir kütle ortaya çıkar; sert Namibya ortamına karşı barınak sunan alçak asılı lineer yapı.

 

 

 

 

 

Çiftlikteki kırmızı kum, tüm duvarları çevreleyen toprakla aynı renkte yapan çimentolu sıvaya karıştırılır. Yatay dokular, gölge oyunu yaratan ve gözü manzaranın genişliğine çeken duvarlara tırmıklanır.

 

 

 

 

 

 

Dirsekli bir çatı, büyük boyutlu verandayı koruyan ve çerçeveleyen omurga duvarı üzerinde katlanır ve engelsiz manzaralar sağlar. Bu kulübenin elemanları ve damakları basittir: oluklu çatı örtüsü, doğal kırmızı kum renkli sıvalı duvarlar, çimento zeminler ve açıldığında duvarlara kaybolan geniş cam kapılar, dış mekan ve iç mekanlar arasındaki sınırları ortadan kaldırır. Proje, 2019’da CIFA (Cape Mimarlık Enstitüsü) övgüsünün yanı sıra Bronz Loerie Ödülü kazandı.

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Gerard Gerard

 

Proje Bilgisi

 

 

 

Mimarlar: Slee & Co Architects
Yer: Namibya
Alan: 578 m²
Proje Yılı: 2018
Fotoğraflar: Gerard Slee, Carla Schnetler, Johann Slee

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org