Venedik Mimarlık Bienali 2020, Covid-19 nedeniyle iptal edildi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Venedik Mimarlık Bienali 2020, Covid-19 nedeniyle iptal edildi
Share 19 Mayıs 2020

 

Venedik Mimarlık Bienali, bu yılki Mimari Bienali’nin küresel koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

Sergi daha önce 29 Ağustos – 29 Kasım 2020 arasında planlanmıştı, ancak Bienalin organizatörleri bu yılki Venedik, İtalya’daki sergiyi iptal etmeye karar verdiler.


“Nasıl Birlikte Yaşacağız?” küratörlüğünü Hashim Sarkis, 22 Mayıs Cumartesi ile 21 Kasım 2021 Pazar günleri arasında gerçekleştirecek.

Bienal ekibi, “Sonuç olarak, 2021 yılında gerçekleşecek olan Cecilia Alemani’nin küratörlüğünü yaptığı 59. Uluslararası Sanat Sergisi de 2022’ye ertelendi. 7 ay sürecek ve 23 Nisan Cumartesi ile 27 Kasım Pazar günleri arasında yapılacak.” dedi.

Venedik Mimarlık Bienali’nin organizatörleri, “Bienal Architettura’yı Mayıs 2021’e erteleme kararı, ortaya çıkan bir dizi nesnel zorluğun devam etmesi nedeniyle, bu kadar karmaşık ve dünya çapında bir serginin gerçekleştirilmesinde – belirlenen zaman sınırları içinde – ilerlemenin imkansız olduğunun kabulüdür. Sağlık acil durumunun etkisiyle devam ediyor ” dedi.

 

 

“Şimdiye kadarki mevcut durum, serginin gerçekleşmesini, eserlerin gerçekleştirilmesini, taşınmasını ve varlığını ve dolayısıyla serginin kalitesini tehlikeye düşürerek, kesinlikle bütünüyle yaptırımda bulundu.”

 

“Bu nedenle, Küratör Haşim Sarkis ile görüştükten ve sorunlar göz önüne alındığında, davet edilen mimarlar, katılımcı Ülkeler, kurumlar, Teminat Etkinlikleri karşı karşıya kalıyor, şimdiye kadar gösterdikleri çaba için teşekkür ediyor, La Biennale açılış tarihini ertelemeye karar verdi Bienal Architettura’yı 2021 yılına kadar sürdü ve süresini 22 Mayıs’tan 21 Kasım’a kadar geleneksel altı aya uzattı. ”

 

Küratör Haşim Sarkis, “Son üç ay boyunca tüm Katılımcıların azmi beni derinden etkiledi.” dedi.

 

Sarkis, “Tema bize pandemiye hemen yanıt verme imkanı da sağlıyor. Bu nedenle önümüzdeki aylarda Mimarlığa adanmış bir dizi etkinlik için Venedik’e döneceğiz. Son birkaç gün – Başkan Roberto Cicutto ilan etti – hepimizin karşı karşıya olduğu  gerçek durumunu açıklığa kavuşturdu. Hepimizin yaptığı çalışmalara en yüksek saygıyla, katılımcılar tarafından yapılan yatırımlar ve ülkeler, kurumlar, üniversiteler, mimari stüdyolar, sevkiyatların belirsizliği, kişisel seyahat kısıtlamaları ve kabul edilen ve kabul edilen Covid-19 koruyucu önlemleri ile bir araya geldi, çoğunluğu talep edenleri dinlemeye karar verdik. Bienal Architettura ertelendi. 2021’e erteleme talebinde bulunan birçok mesaj aldım “dedi.

 

 

“Şimdi Mayıs 2021’de 17. Uluslararası Mimarlık Sergisini açmayı ve pandemiden önceki gibi Kasım ayına kadar daha uzun bir hayata izin vermeyi planlıyoruz.”

 

Kaynak: https://worldarchitecture.org

2 Yorum
  1. Bütün toplantılar ve bilimsel çalışmalar iptal edildi. Bu sırada dünyanın entelektüel kayıpları olacak tabi, sonradan sonuçlarını göreceğiz.

    demir atakan | 19 Mayıs 2020

  2. hayat durdu, mimarlık etkjnlikleri en çok etkilenenlerden olacak gibi.

    Kamuran Ertem | 21 Mayıs 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org