Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı yeni sahra hastanesi, Atatürk Havalimanı’na yapılmıyor! - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı yeni sahra hastanesi, Atatürk Havalimanı’na yapılmıyor!
Share 8 Nisan 2020

 

 

Bakırköy Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Covid -19 salgını nedeniyle 45 gün içinde yapılacağını duyurduğu sahra hastanesinin, Atatürk Havalimanı’nda değil, DHMİ’ye ait olan arazide yapıldığını söyledi.

 

 

 

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yeşilköy Atatürk Havalimanı’na 45 gün içinde tek katlı 1000 odalı salgın hastanesi yapılacağını açıklamıştı.

 

 

Bakırköy Savunması’nın sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada hastanenin Atatürk Havalimanı’nda değil, DHMİ’ye ait olan arazide yapıldığı belirtildi.

 

Bakırköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şu anda uygulama projeleri yok ve belediyemiz konuyla ilgi bilgilendirilmemiştir” ifadeleri yer aldı..

 

 

Yurt Haber Ajansı’nın haberine göre; Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç açıklamada, “İstanbul’da yapılacağı açıklanan iki adet sahra hastanesinden birinin Atatürk Havalimanında olacağı ifade edilmişti. Bu sahra hastanesinin yapımına, açıklandığı gibi Atatürk Havalimanında değil, DHMİ’ne ait olan ve önceki dönemlerde Bakırköyspor tesisleri olarak kullanılan Fly İnn AVM yanındaki arazide başlanmıştır” dedi.

 

 

Kadastral bilgilerinin 77 Pafta, 727 Ada, 79 ve 80 parseller olarak geçtiğini belirten Ganiç, toplam inşaat alanının 52.000 m2, tek katlı prefabrik yapı olarak belirlendiğini, üç bölümden oluşan bir hastane ve ayriyeten sağlık çalışanlarına ait lojmanlardan oluşacağının ifade edildiğini ama henüz uygulama projesinin olmadığını belirterek, “Bakırköy Belediye Başkanlığı böyle bir çalışma olacağı konusunda bilgilendirilmemiştir” ifadelerini kullandı.

 

Küresel bir sorunla ve en önemlisi de insan hayatı ile ilgili bir konuda hep birlikte mücadele etmenin önemine değinen Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “Mesele izin almak değil bölgemizde yapılacak 52 metrekare bir inşaatla ilgili en azından bilgilendirilmemiz gerekirdi. Bu bir sağlık sorunudur ve küresel mücadelede başarı elde edilmesi için iç siyasette barışın olması gerekir” diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Kaynak: Birgün

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. bu ne şimdi, dünyada böyle bir şey var mı?

    Yılmaz Savcı | 13 Nisan 2020


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org