Tasarım: PIN Architects

PIN Architects tarafından tasarlanan ev, çevresindeki ormana doğru uzanıyor
Geliştirici : Rima Alsammarae

 

 

Tüm resimler:  İbrahim Özbunar.

 

 

 

Ülkenin Ege kıyıları boyunca uzanan güneybatı bir il olan Muğla’da bulunan Citlik House, ipucunu, yedikten sonra kişiyi bölgeye bağlayan meyve veren sembolik bir yerel bitki olan Citlik ağacından alıyor. Botanikle uğraşan evin sahibi, Citlik ağacını onurlandırmak ve basit ve zamansız, şeffaf ve özel arasında dengeli bir evde yaşamak istedi.

 

PIN Architects’e göre, müşteri ayrıca evin iç kısmına kısıtlanmamış bir yaşam inşa etmek istedi. Kendisini çevredeki manzaraya genişletecek bir ev umuyordu.

 

 

 

 

 

 

Mimarlar, “Müşteri evinin çevreye olan duygusal ve profesyonel bağlantısını yansıtmasını istedi.” Dedi. “Bu felsefi parametreler tasarım sürecine ilham verdi.”

 

 

 

 

 

 

İlk konsept, zemin katın açık havada dikkatli bir şekilde birleştirilmesi, malzemelerin sadeliği ve netliği ve uygun fiyat dahil olmak üzere çeşitli ilkelere dayanıyordu. Mimarlar daha sonra rafine bir malzeme paletine, kaliteli detaylara ve basit tasarım çözümlerine öncelik verdi.

 

 

 

 

 

Açık alanlara ve şeffaf cephelere sahip ev, açık ve kapalı alanların birleştirilmesi için çok sayıda fırsat sunuyor. Tüm site üç ayrı üniteden oluşmaktadır: çok amaçlı bir garaj, bir hizmet binası ve bir otopark. Sahibinin serası güneydoğu köşesinde, ağaçlar ve bitkiler tarafından gizlenmiştir.

 

 

 

 

 

” Citlik ağacına ek olarak, mimarlar, “Seranın yeri, güneşin bir çalışmasından toplanan verilere dayanarak seçildi ve ağaçlara dikim için mümkün olduğunca çok yerel bahçe alanını korumak için kasıtlı olarak yerleştirildi” dedi. , evin tesislerine zeytin ve diğer yerli ağaçları dikti.

 

 

 

 

 

 

Mevcut ağaçların konumlandırılması tasarım sürecinde büyük ölçüde dikkate alındı ​​ve mimarlar evin tasarımını manzaraya örmeyi amaçladı. Yakın orman odak noktası ile ev, yuvarlanan tepeye bakan yerden tavana pencerelere sahiptir.

 

 

 

 

 

Mimarlar, “Hedefimiz, yerel inşaatçıları güçlendirmek ve hem bina inşaatı hakkındaki bilgimizi hem de anlayışımızı geliştirebileceğimiz karşılıklı faydalı bir ilişki yaratmaktır.” Dedi. “Proje sadece sahipleri etkilemekle kalmadı, olumlu etkisi, bilgi, deneyim ve yaşam tarzının topluma yansımak için buluştuğu bir çekirdek sağlayarak toprağa, insanlara ve kültüre yayıldı.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: AD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir