Fleming Koleji Ek Yapıları - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Fleming Koleji Ek Yapıları
Share 25 Aralık 2019

Tasarım: Gow Hastings Architecture

Peterborough Şehrinin batı ucunda, Toronto’nun bir buçuk saat doğusunda, Fleming College Sutherland Kampüsü, 1973 yılında, Ron Thom tarafından 200 dönümlük bir alanda Thompson Berwick ve Pratt ve Ortakları ile işbirliği içinde tasarlanan binalar topluluğu ile kuruldu.

 

 

 

 

 

 

 

Neredeyse 50 yıl sonra, kolej Gow Hastings Architects’i, kampüs geçidi ve sınıf tesisi olarak hizmet veren eski 76.000 sf A-Wing Binası’nı canlandırmak için görevlendirdi. 13 Milyon Dolarlık CDN projesinin zorluğu karanlık, ağır ve verimsiz binayı 21. yüzyıl öğrenim ve sürdürülebilirlik standartlarını karşılayan çağdaş bir binaya dönüştürmekti. Ayrıca, A Kanadı tamamen dolu iken tadilat yapılması gerekiyordu.

 

 

 

Gow Hastings, binanın koyu kahverengi alüminyum zarfını tekrar çelik çerçevesine dökerek ve binaya anında temiz ve aydınlık bir görünüm veren, benzin istasyonlarında geleneksel olarak bulunan hazır ve hafif bir malzeme olan alpolik alüminyum panellerle yeniden başlayarak başladı.

 

 

 

 

 

 

 

Kolej, cepheyi dönüştüren beyaz ve sarı panelleri seçmek için tasarım ekibiyle yakın işbirliği yaparak, orijinal kahverengi kampüs binaları ve yeni Corten kaplı bir komşuya uygun şekilde entegre etti. Benzer şekilde renkli panelleri farklı açılardan düzenleyerek, daha derin bir renk paleti yanılsaması vererek, farklı koşullarda doğal ışığı yakalamak için bir fırsat vardı. A-Wing’in katılığını kırmak için, mimarlar “akordeon kıvrımlı” bazı paneller uygulayarak ve pencerelerin üzerine delikli versiyonları ekleyerek formlarını yeniden oluşturdular. Genel etki canlandırıcı ve eğlenceli oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın içine fiziksel hafiflik getirmek için Gow Hastings, her girişi ve ana dolaşım alanını cam bir pavyon ile ayırdı ve sosyalleşme ve enformel öğrenim için bir buluşma alanı olarak hizmet veren şeffaf bir merkezi merkez ekledi. Bu düğüm aynı zamanda birden fazla katın üzerine ışığı aşağı doğru çeken bir ışıklık içerir. Katı sınıf ve ofis duvarlarını camla değiştiren tasarım, iç mekânı daha da bozmaya ışık tutmaya devam ederken, içeride gerçekleşen öğrenmenin ifadeleriyle yoldan geçenlere de davranıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fleming College’in enerji verimliliğini arttırma hedefine destek veren tasarım ekibi, A-Wing’i yeni çatı kaplama, enerji tasarruflu camlama, doluluk sensörlü LED aydınlatma armatürleri ve geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış yapı bileşenleri gibi çeşitli performans yükseltmeleriyle donattı.

 

 

Binanın dolaşım modellerini geliştirmek için Gow Hastings, en sık kullanılan yollara ve içlerinde sezgisel ve erişilebilir alanlar oluşturan düz koridorlara yanıt vermek için dış girişleri ayarladı. Mimarlar, çağdaş hastane, ambulans ve mahkeme salonlarını öğretim senaryolarını destekleyen teknolojilerle simüle eden hem sağlık hem de sağlıklı yaşam ve Adalet ve Toplum Geliştirme programları için sınıflar oluşturmak için uygulamalı öğrenme ortamlarındaki uzmanlıklarını kullandılar. Genel olarak yenilenen bina Fleming College markasını ve öğrencilerin ve fakülteleri çekme ve ellerinde tutma yeteneğini güçlendirirken, öğrencilerin kurumla nasıl yaşadıklarını ve etkileşime girdiklerini dönüştürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Proje Bilgisi:
Proje: Fleming College A-Wing, Sutherland Kampüsü
Mimarlar: Gow Hastings Mimarlar

 

 

 

 

Kaynak : www.architectmagazine.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org