Powerbarn - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Powerbarn
Share 6 Aralık 2019

Tasarım: Giovanni Vaccarini Architetti

Endüstri ile tarım dünyası arasındaki bir arada yaşama vaat eden bir örnek, Russi’deki Giovanni Vaccarini Architetti’nin Powerbarn’ı (Ravenna, İtalya), Eridania şeker şirketinin bir mülkünün bir sanayi bölgesinin bir biyoenerji üretim tesisine dönüştürülme sürecini yorumlar. Kum tepecikleri ve doğal yollar ile çevrili olan ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi için yeni direk, enerji kaynaklarını aldığı bölgeyle tamamen çevrilidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bölgeye hakim büyük fırın binasının mimarisi, kendisinin değişken ve yönlü gösterimlerini sunuyor. Görkemli kütlesi, Razzle Dazzle mimetik askeri kökenli stratejisinden esinlenilen ahşap bir deri ile gizleniyor. Piranesi Experience tarafından kısa bir film ve Massimo Crivellari’nin fotoğrafları, özelliklerini ortaya koyuyor.

 

 

 

 

Lamenza nehrinin son şeridiyle Kuzey-Batı’ya bağlanmış, eski sanayi bölgesi olan Carrarone yolunun (üzerine girişinin açıldığı) Güney-Doğu’ya (Carrarone yolu ile sınırlanmış) sınırlanan Faenza’dan Ravenna’ya giden demiryolu hattı ile geçmiştir. Bir zamanlar Eridania şeker fabrikasına ev sahipliği yapan, geniş bir tarım arazisinin kenarında yatıyor. Ravenna (İtalya) eyaletindeki Russi şehrine bitişik olan alan, hala şeker pancarı ve meyve ağaçlarının tarihi ekimine adanmıştır, 47 hektarı kapsamaktadır.

 

 

 

 

İtalyan treprenöryal tarihinin önde gelen tarım-gıda endüstrilerinden birine bağlı olan bu büyük bölge, şu anda sadece 46.000 metrekarelik bir alana ev sahipliği yapan sadece boks ve depolama evrelerini koruyarak bu alanda şeker üretimini durdurdu. . Üç büyük sulak alan da dahil olmak üzere, yaklaşık 280.000 metrekarelik alan restore edilmiş, yeniden doğallaştırılmış ve topluma geri verilmiştir; 167.000 metrekareyi bulan eski sanayi bölgelerinin bir dönüşüm programı kalan alanın bir kısmı için devam etmektedir.

 

 

 
Yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi için yeni direk, İtalya’nın Roma bölgesi bölgesinde yer alan Russi’de bulunmaktadır. Proje, pek çok çevresel azaltma projesinde deneyimli ve hem ulusal hem de uluslararası alanda iyi kurulmuş bir mimarlık firması olan Giovanni Vaccarini Architetti tarafından tasarlanmıştır. Çevreye yönelik bir vizyon ana planı bilgilendirir: Tarım ve tarım peyzajı ile bütünleşmesinde, Vaccarini tarafından tasarlanan binalar, sanki kristalmiş gibi zeminden yüzeyler.

 

 

 

 

 

 

Direğin ana planı, kırsal ve endüstriyel alanların arasında bir arayüz görevi gören yeryüzünün tasarımından kaynaklanan düşük teknolojili bir çevresel sistemi tanımlar. “Tüm proje kenarlarının tasarımıyla başlıyor” diyor Giovanni Vaccarini, inşa edilen “kum tepelerinin” (Adriyatik manzara için tipik bir unsur) varlığıyla proje için nasıl akıllıca bir çevre azaltımı gerçekleştirebildiğini açıklıyor alanın tüm çevresi boyunca. Üç ila on metre arasında değişen ve hem yayalara hem de bisikletlilere erişilebilen ağaç ve patikalarla çevrili yüksekliğiyle bu alanın kenarı Vaccarini tarafından doğal bir dolgu olarak tasarlandı. Böylece tanımlanan, müdahalenin sınırları, tarım ile enerji üretimi arasında bir arayüz oluşturur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 
Proje: Powerbarn
Mimarlar: Giovanni Vaccarini Architetti. Santo Riganello, Carlo Manganelli, Giovanni Pasqui, Venanzio Garau, Fernando Maltinti (proje yöneticileri), Franco Meroni, Corrado Zampatti, Antonino Caronia (proje mühendisliği), Paolo Innocentini (site yöneticisi)
Şantiye sorumlusu: Stefano Salvotti (Studio DueEsse)
İnşaat aşamasında güvenlik koordinatörü: Daniele Arasi (Techno-HSE)
Tasarım aşamasında güvenlik koordinatörü: Alessandro Pazzi (Libra Ravenna)
Jeolog: Studio Garassino
Peyzaj tasarımı: Antonio Stignani (Studio Paisà)
Çevresel etki çalışması: Corsi / Retini (Steam)
Müteahhit: Termokimik Anonim Şirketi SpA FurnaceAET gmbh
Türbin ve termal döngü: OSI SpA
Mimari zarf: MAP SpA – metal marangozluk
Genel inşaat: Impresa Salvati SpA
Elektrik gücü hattı: Cantamessa SpA

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org