Guardian: İstanbul'un ‘Yeşilin Başkenti’ adaylığı şaka gibi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Guardian: İstanbul’un ‘Yeşilin Başkenti’ adaylığı şaka gibi
Share 11 Kasım 2019

İngiliz Guardian gazetesi, Avrupa’da ‘Yeşilin Başkenti’ adayları arasında İstanbul’un da yer almasını bu sözlerle niteledi.

 

 

 

 

 

 

The Guardian gazetesi, İstanbul’da yeşili hızla yok eden betonlaşmanın devam etmesini eleştirdi. Gazeteci Zia Weise’ın, İstanbulluların da görüşlerini alarak kaleme aldığı yazısında, kentin 2017 Avrupa Yeşilin Başkenti adaylığının aktivistler ve muhalif politikacılar tarafından “alayla” karşılandığı dile getirildi.

 

 

Gezi Parkı hatırlatması

 

 

Cumhuriyet’in haberine göre, CHP’li Oğuz Kaan Salıcı’nın “Şaka gibi. İstanbul yeşil bir kent değil. Yeşilin başkentliğine başvurmak bir politikacı şakası” ifadelerine de yer veren Weise, şehirdeki hızlı betonlaşmanın yeşil alanları riske soktuğunu anlattı.

 

 

İstanbul’un çevresindeki milyonlarca ağacın, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı için kesildiğini belirten Weisse, “Kentin kalbindeki küçük yeşil alan Gezi Parkı’na alışveriş merkezi yapılmasına karşı başlatılan eylemler geçtiğimiz yıl ülke çapında gösterilere yol açmıştı” hatırlatmasını yaptı.

 

‘Kentlilerin isteklerini dinleyen şehir kazanacak’

 

 

Weisse, Guardian’ındaki yazısında Validebağ direnişini de anlattı. “Üsküdar’da yaşayanlar, çevre kanunlarınca korunan bir korunun hemen yanında başlayan bir cami inşaatına karşı eylemler için sokağa döküldü” ifadelerini kullanan Weisse, bir aktivistin “Her şeyi kârâ çevirmeye çalışıyorlar” sözlerine yer verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Validebağ savunucuları için “cami düşmanları” dediğini hatırlatan Weisse, “2017 Avrupa Yeşilin Başkenti” yarışı için, “Kentlilerin isteklerini dinleyen şehir kazanacak” dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak : t24.com.tr

1 Yorum
  1. komik ama gerçek işte. İstanbul bu haldeyken yeşilin başkenti olmaya çalışmak bir hayali dile getirmek gibi.

    nusret gemalmaz | 11 Kasım 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org