David Chipperfield, New York'taki Rolex ABD ana binasını tasarladı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
David Chipperfield, New York’taki Rolex ABD ana binasını tasarladı
Share 30 Ekim 2019

Editör: Eleanor Gibson

İngiliz mimar David Chipperfield, ABD genel merkezini New York’ta bulunan lüks saat markası Rolex’in üst üste yığılmış, pürüzlü bir cam kule önerisi ile yeniden inşa etme yarışmasını kazandı.

 

 

 

 

Yarışmanın galibi olarak ilan edilen yüksek katlı proje, İsviçreli saatçinin 1970’lerden beri kullandığı  5. Cadde ve 53. Cadde köşesindeki mevcut evinin yerini alacak.
Chipperfield, “Rolex USA genel merkez binasını tasarlamak için seçilmekten gurur duyuyoruz” dedi. “Ekibimiz, Rolex markasının mirasına ve kültürüne ve ayrıca 5. Cadde’nin önde gelen yerine uygun bir bina inşa etmeye kararlıdır.” diye devam etti.

 

 

 

 

 

Kazanan tasarım, üst üste istiflenmiş beş küpten oluşan ve kademeli olarak tepeye doğru azalan 25 katlı bir kule. Renderingler, bloklar içe doğru ilerledikçe, eteklerinde ekili teraslar için alan yarattıklarını göstermektedir.

 
Personel ve kiracılar için ofis alanlarına ev sahipliği yapacak olan 15.329 metrekarelik bina zikzaklı camlarla kaplanmıştır. Cam, iç kısımda bulanık manzaralar sunmak için yarı saydamdır, diğer kısımlar ise iç mekânlarda büyük pencereler oluşturmak için şeffaftır.

 

Camlar, yeni bir Rolex mağazasının bulunduğu zemin kat seviyesinden önce durur.
HQ ayrıca, çevresel ve sürdürülebilir tasarımın yüksek standardını belirleyen LEED Platinum derecelendirmesini elde etmek için tasarlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

Chipperfield ofisini, 1985’te kurdu ve 2011’de uygulamalarını RIBA Kraliyet Altın Madalyası ile ödüllendirildi. Şimdiye kadar Londra, Berlin, Milano ve Singapur’da ofisleri bulunan firması, New York City’de, Bryant Park Oteli’nde de dahil olmak üzere projeyi tamamladı. 1924 Amerikan Radyatör Binası ve Bryant konut kulesinin dönüşümünü yapılan 2001.projelerini tamamladı.

 
Firnnn Kuzey Amerika’daki diğer projeler arasında Minneapolis Sanat Müzesi’nin Montreal’deki moda şirketi Ssense için bir mağaza yer alıyor.
Rolex’te geçenlerde, Japon mimar Kengo’da Kuma tarafından tasarlanan Dallas, Teksas’ta yeni bir ofis kulesinde çalışmalarını tamamladı. Rolex Binası adı verilmiş, terasta dikilmiş onu sıradan bir dizi terasta olması izin veren bükülmüş zemin seviyelerine sahiptir.

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org