"Savaş sona erdi" diyor Amin Taha 15 Clerkenwell Close yıkımdan kurtarıldı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
“Savaş sona erdi” diyor Amin Taha 15 Clerkenwell Close yıkımdan kurtarıldı
Share 6 Eylül 2019

Editör: Lizzie Crook
Mimar Amin Taha, RIBA ödüllü 15 Clerkenwell Close’ın yıkılmasını emreden Islington Konseyi’ne itirazını kazandı.

 

 

 

 

Bugün yayınlanan planlama bürosundan bir rapor, 15 Clerkenwell Close’un “daha önce onaylanmış olanların genelliğine uyduğu için” planlama izninin alındığını ortaya koydu.
Taha’nın pratiği Groupwork, Islington Belediyesi tarafından Eylül 2018’de yapılan ve bina cephesiyle ilgili bir anlaşmazlığın ardından verilen yıkım kararına karşı temyiz başvurusu yapmak zorunda kaldı.

 

 

Başarılı bir temyiz kararı, Grup çalışması kurucusu ile Taha’nın “acı verici” olduğunu söylediği yerel makamlar arasında devam eden savaşı sonuçlandırıyor.

 

 

 

 

Karar “bir rahatlama” dır
Dezeen’e konuşan Taha, stüdyonun karar vericiyle rahatlatıldığını, duygunun acı tatlı olduğunu söyledi.
“Yıkım için infazın sona ermesi hepimiz çok çok rahatladı” dedi.
“Çok uzun zaman alıyordu ve zamanımızın çoğunu, biraz pire zaferine yaklaştı.”

 

 

 

 

 

15 Clerkenwell Close, Londra’nın merkezinde, Taha’nın kendi evi ve birkaç ofis alanı da dahil olmak üzere sekiz daireden oluşan yedi katlı bir binadır.
Binayı çevreleyen karmaşık tartışma 2016 yılına dayanıyor ve büyük ölçüde cephesi etrafında odaklanıyor – fosillerle noktalı ham taşlı kalkerden yapılmış yapısal bir dış iskelet.
Anlaşmazlık eksik belgelerin etrafında dönüyor
Cephe başlangıçta tuğla ile inşa edilecek. İşlenmemiş kireçtaşı cephe konseyi binayı iki yıkım emri ile çıkarmaya itmiştir – birincisi geri çekilmiştir.

 

 

Bugün devrilen ikinci, bu değişiklikleri ele alan birkaç “eksik belgenin” sonucuydu. Konsey daha sonra Taha’nın aslında onları sağladığını kabul etti.
Taha, anlaşmazlığın, planlama ekibinin önde gelen bir üyesi tarafından “tasarıma karşı bir anı çekerek” ve komite sürecinden geçmediğini “onaylamadığı konusunda ısrar ederek” daha da kötüleştirdiğine inanıyor.

 

 

 

 

 

Dezeen’e, ilgili icra memurunun o zamandan beri “bir yıkım emri çıkarmak ve taş, yükseklik, tasarım ve bitişleri gösteren tüm onay bilgilerini iptal etmekle suçlandığını” iddia etti.
Taha, memurun “ilk yıkım duyurusunun [bu bilgi açığa çıkınca] geri çekildikten sonra davayı haklı çıkarmak” için yaptığını belirtti.
Taha, “İcra memurunun çapraz inceleme kapsamında itiraf etmesini kabul etmek için tüm planlama sürecine kadar gitti, bu bilgiyi düzelttiğini;

 

 

Taha bazı değişiklikler yapmayı emretti
Bu sabah yayınlanan planlama müfettişinin raporu taş cephesinin tuğla ile değiştirilmesi gerekmediğini doğrulasa da, Taha’ya cepheyi daha düzgün hale getirmeye bakmasını – belki de pürüzsüz taş alanlarını yukarı çekerek yönlendirdi.
Ayrıca Taha’ya binanın güneş bacalarından birini indirmesini, çevresindeki ağaçları budamasını ve işgal edilmelerini beklemek yerine derhal ofis zeminlerini inşa etmesini önerir.

 

 

 

 

 

Yansıma üzerine Taha, tüm sürecin “gereksiz Kafkaesque saçmalık” deneyimi olduğunu, bu süreç boyunca mektup ve dilekçeyle destek veren herkese çok müteşekkir olduğu sonucuna vardığını söyledi.
“Savaş sona erdi ve şimdi geride kalan karmaşayı temizledik” dedi.
“Bize yaklaşık 4.000 imza, destek mektubu ve planlamaya, müfettişe ve temsilciliğe ulaşan mektupları temsil eden emeğine yardım eden herkese büyük, büyük bir teşekkür gönderelim.”
Fotoğraf, Timothy Soar’a aittir.

 

Kaynak: Dezeen

1 Yorum
  1. çok değişik bir anlayışla savaşı da hatırlatan bir çözümleme

    Feyza | 7 Eylül 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org