DEMOKRATİK SEÇİMLERE MÜDAHALE: KAYYUM... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
DEMOKRATİK SEÇİMLERE MÜDAHALE: KAYYUM…
Share 20 Ağustos 2019

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALARINA KARŞI AÇIKLAMA

 

 

7 Haziran 2015 seçimleri ile birlikte halk iradesini hiçe sayıp hukuku ve yasaları kendi siyasi geleceği için aleni bir biçimde araçsallaştıran iktidar, her geçen gün bu tür uygulamalarına bir yenisini eklemektedir.

Doğayı, Çevreyi, Kentleri rant ve politik amaç doğrultusunda talana ve kırıma uğratarak, Toplumun Özgürlük, Demokrasi ve Barış istemlerini baskı ve zor kullanarak, Halkımızın iradesine de kayyumlar atayarak iktidarın…ı sürdürmektedir.

 

Bugün siyasi bir darbe ile Diyarbakır halkının  % 62.93’ünün(490.571 oy) seçtiği Belediye Başkanı Dr. A. Selçuk MIZRAKLI, Mardin halkının % 56.24’ünün(208.854 oy) seçtiği Belediye Başkanı Ahmet TÜRK, Van halkının % 53.83’ünün(260.495 oy) seçtiği Belediye Başkanı Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN görevlerinden uzaklaştırmış ve yerlerine kentin atanmış valilerini kayyum olarak atamıştır.

 

Biz bu antidemokratik uygulamayı 2016 yılında bir kez daha görmüştük. Halkımızın iradesine bu denli müdahaleyi kınıyor ve kabul etmiyoruz.

 

Kendi iktidarı önünde engel gördüğü her kesimi hukuk sopasıyla bertaraf etmeyi bir kültür olarak benimseyen iktidar bu tür uygulamalarından vazgeçmelidir.

 

Halkımızın iradesine vurulan bu darbeler daha fazla sürdürülmemelidir. Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanlarının bir an önce görevlerine iade edilmeleri gerektiğini ısrarla belirtiyoruz.

 

TMMOB MİMARLAR ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ

1 Yorum
  1. Bu kadarı afrika ülkelerinde bile olmaz artık.

    verda şahin | 20 Ağustos 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org