Tasarım: Djao-Rakitine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moskova’daki tarihi Bulvar Yüzüğü’nün daha geniş yenilenme projesinin bir parçası olarak, Djao-Rakitine yeni bir şehir meydanının tasarımını geliştirmek üzere görevlendirildi. Eski Moskova’yı (Bely Gorod) çevreleyen Belgorodskaya Duvarının (veya Beyaz Duvar) arkeolojik kalıntılarının varlığıyla Moskova’ya yeni bir tür açık alan sağlamak için olağanüstü bir fırsat verildi.

 

 

 

 

 

 

 
Önerilen tasarım, bu tarihi öğeyi alan için dinamik ve merkezi bir özellik oluşturmak için kullanır. Tasarım, Beyaz Duvar’ın eski varlığını ortaya çıkarmayı ve Boulevard Ring’in doğrusal gezinti yerinde görsel bir devamlılık yaratmayı amaçlamaktadır.

 

 

Bitişik sokağa paralel bir istinat duvarı, arkeolojik özelliğe bakan bir balkon sunar.

 

 

 

 

 

 

 
Sahada mevcut bir seviye değişiminin kısıtını içeren tarihi duvarın alt seviyesini sokak seviyesine bağlamak için kavisli bir amfitiyatro yaratılmıştır. Amfitiyatro basamakları beyaz duvarın erişilebilirliğini ve görünürlüğünü en üst seviyeye çıkarır ve insanların oturup oturabilecekleri bir yer sunar. Bu düzenleme doğal olarak geçici etkinlikler düzenlemek için bir sahne ve yer sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Khokhlovskaya Meydanı, En İyi Kentsel Tasarım kategorisinde MUF (Moskova Kentsel Forumu) tarafından verildi.

 

 

 

 

 

 
Resim : Strelka KB veya Olga Alexeyenko
Telif Hakkı: Strelka KB veya Djao-Rakitine Ltd

 

 

 

 

Kaynak : www.architectmagazine.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir