İzz Cafe&Restaurant - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İzz Cafe&Restaurant
Share 5 Ağustos 2009

İç Mimar: Uğur Köse ve Batu Palmer

izz-1

izz-2

İzz Cafe&Restaurant, iç mimarlar Uğur Köse ve Batu Palmer’ın öncülüğünde, içine yerleştiği tarihi binaya sadık kalınarak modern bir mekan haline getirildi.İç mekan tasarımı farklı disiplinlerden sanatçı ve tasarımcıları gastronomi disipliniyle buluşturarak tasarım kültürünü popülarize etmeyi hedefliyor.

izz-3

izz-4

İzz Cafe&Restaurant, içinde bulunduğu tarihi temayı saran ama aynı zamanda da yeni, modern ve orijinal bir mekan haline gelmiş. Mekanı bir bütün olarak düşünürken diğer yandan küçük detaylara da dikkat eden İzz Cafe&Restaurant, farklı bir yer olmayı başarıyor.

izz-5

izz-6

Yerleştiği Arnavutköy’deki “Akıntı Burnu” olarak bilinen alanın kendine özgü organik bağlarıyla çevresine bağlamaya çalışan mekanda bu akıntıların meydana getirdiği dalgalı yapı göze çarpıyor.

izz-7

izz-8

Denizin dinamik ve sürekli değişen karakterinden ilham alaınarak dinamik bir mekan yaratılmış.

izz-9

Yazı: Dezeen
Görseller: Dezeen, Mekanist
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. iç mekanlarda da akışkan form ve derin doku çizgisi kendini gösteriyor. bu dönemin trendi bunlar anlaşılan ve mamamfih çok titiz güzel bir çalışma

    aliye sertanlı | 6 Ağustos 2009


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org