New York Yeni Müze İlavesi… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
New York Yeni Müze İlavesi…
Share 18 Temmuz 2019

Tasarım: OMA
Yeni Müze, OMA / Shohei Shigematsu ve Rem Koolhaas tarafından Cooper Robertson ile işbirliği içinde tasarlanan ikinci binası projesinin görselleri açıkladı. Bu, OMA’nın New York’taki ilk kamu binası olacaktır.

 

 

 

 

 

Yeni yapı, bitişik SANAA tarafından tasarlanan ilk önemli binasının bütünlüğünü tamamlayacak ve ona saygı gösterecek ve de aynı zamanda kendi kimliğini ortaya koyacaktır. 60.000 metrekarelik yedi katlı binada, müzenin sergi alanını iki katına çıkaran üç katlı galeriler, müzenin birçok topluluk ve eğitim programı için ilave alanlar, NEW INC için kalıcı bir yer, daha fazla kamusal aktivite ve iyileştirilmiş dikey sirkülasyon düşünülmüştür.

 

 

 

 

 

 

OMA, yapıda genişletilmiş programlar için ek alan sağlamak üzere yaklaşık on iki yıl önce satın alınan 231 Bowery’deki mevcut 50.000 metrekarelik binayı değiştirecektir. Bu süre zarfında Müze, ek galeri alanı, Müzenin kültürel inkübatörü NEW INC, Köksap ve Fikirler Şehri için ofis alanı, sanatçılar için stüdyo alanı, arşivi ve evin arkası gibi çeşitli aktiviteler için kapasiteyi sürekli olarak kullandı.

 

 

Müze, mevcut binanın yenilenmesi de dahil olmak üzere birçok seçeneğin araştırılmasının ardından, yeni, temel inşaatının, müzenin ihtiyaçlarını ve sivil amaçlarını yerine getirmek için hem mekansal hem de finansal açıdan en etkili yol olduğu sonucuna varmıştır.

 

 


OMA binası, çevre mahallenin manzarasını sunacak olan bir atriyum merdiveninin eklenmesiyle dikey dolaşımı iyileştirecektir. Merdiven ve yeni giriş, Prens Sokağı’nın bitişine uyum sağlayarak müzeyi şehre açıyor. Bina aynı zamanda üç yeni asansör (ikisi galerilere ayrılmıştır) ve genişletilmiş bir lobi ve kitapçı, mevcut Skyroom’a bağlanan üst düzey bir forum ve 80 kişilik yeni bir restoran dahil olmak üzere ilave kamusal alanlar ve hizmetler sunacaktır.

 

 

 

 

 

 

Toplam 1.000 metre kare sergi alanı eklenen yeni galeriler, üç katlı (ikinci, üçüncü ve dördüncü katlardaki) mevcut galerilerle bağlantı kuracak ve her bir kattaki tavan yükseklikleri sergiler ve yatay alan için geniş boşluklar yaratacak binalar arasında akış bilhassa düşünülmüştür. Genişletilmiş alanlar, daha büyük sergilere ev sahipliği yapmak için taban levhasında tekil olarak veya çeşitlilik ve kültürel özgürlük için ayrı ayrı kullanılabilir. Yeni galerilerin ve program alanlarının düzenlenmesi, sergi programları, eğitim, araştırma, konutlar ve topluluk tanıtım programları arasında daha güçlü bir bütünleşmeyi destekleyecek ve müze izleyicilerinin genişlemesine yardımcı olacaktır.

 

 

 

 

 

Yeni binanın cephesi, göze çarpan diğer bir özellik olacaktır – metal ağlı lamine bir cam kullanarak, cephesi SANAA binasının yanında, SANAA cephesini geri alan ve tamamlayan, ancak daha yüksek derecede şeffaflık içermektedir. Yeni bina daha dışa dönük olacak ve müzenin faaliyetlerini dışa aktararak halkı içe çeken daha davetkar bir varlık yaratmayı hedeflemektedir.

 

 

Yeni Müze, müze tarihinin en büyük armağanı olan uzun zamandır süren mütevelli Toby Devan Lewis’den 20 milyon dolarlık bir hediye aldı. Müze, bugün Yeni Müze Yönetim Kurulu Başkanı James Keith Brown tarafından açıklandığı gibi, şerefindeki yeni binayı isimlendirerek Lewis’in Yeni Müze’deki liderlik rolünü tanıyacaktır.

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri
Proje: Yeni Müze, Cooper Robertson
Mimarlar: OMA, New York
Lider Tasarım Mimarı: OMA, New York. Shohei Shigematsu (sorumlu ortak); Rem Koolhaas (ortak çalışma arkadaşı); Jake Forster (ortak); Jackie Woon Bae, Ninoslav Krgoviç (proje mimarları); Richard Nelson-Chow, Clement Mathieu, Kaegan Walsh, Jan Casimir, Carly Dean, Vincent Parlatore, Tamara Jamil (proje ekibi)
Yönetici Mimar: Cooper Robertson
Proje ve Maliyet Yönetimi: Gardner ve Teobald
Tasarım Öncesi Hizmetler: F.J. Sciame Construction, Co.
Yapısal Mühendis: Arup
Mekanik Sistemler: Arup
Cephe: Ön
Geoteknik: Langan
İnşaat Mühendisi: Philip Habib & Associates
Grafik: 2×4

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

1 Yorum
  1. Bu kütleler bana göre fazla sert. O tarihi silüetin yanında bence olmamış. Ama orada kabul görmüş nasılsa.

    cahide akçor | 18 Temmuz 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org