Nevill Holt Opera RIBA Ulusal Ödülü 2019’da kazandı… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Nevill Holt Opera RIBA Ulusal Ödülü 2019’da kazandı…
Share 4 Temmuz 2019

Bu yılın başlarında üç RIBA East Midlands Ödülünü kazanan Nevill Holt Opera’nın 400 sandalyeli güzel tiyatrosu şimdi prestijli bir RIBA Ulusal Ödülüne de layık görüldü. Bu ödüller, Birleşik Krallık’taki yapılara, mimarlığa önemli katkıları olduğu kabul edilerek verilmektedir.

 

 

 

 

 

 

RIBA, seçkin çalışmaları kutlamayı hedeflemektedir ve ödülleri uluslararası alanda bir mükemmellik işareti olarak tanınmaktadır. RIBA’nın bu ödülü Nevill Holt Opera’nın dünya standartlarında opera sunacağı olağanüstü bir ortam ve yapıya bağlılığını taahhüt ediyor. Stirling Ödülü kazanan mimarlar tarafından tasarlanan Witherford Watson Mann ve tiyatro ve akustik tasarımcıları Messenger BCR tarafından inşa edilen ve David Ross Vakfı tarafından desteklenen Sound Space Vision, geçen yıl inşa ettiğim Grade 17’deki 17. yüzyıldan kalma istikrarlı bir blok içinde gizlenmiş şaşırtıcı mekân Leicestershire malikanesi, on yıllık geçici çadır yapılarının yerini aldı.

 

 

 

 

 

 

RIBA Başkanı Ben Derbyshire, “Son yıllardaki politik ve ekonomik zorluklara rağmen, 2019 RIBA Ulusal Ödül kazananlarımız, İngiltere mimarisinin yüksek derecede uyarlanabilir, son derece yetenekli ve her zaman olduğu gibi topluluk odaklı olduğunu göstermektedir. Kazananlarımızdan (20/54) mevcut binaları yaratıcı bir şekilde uyarladıkları: Küresel çevre sorununun boyutu göz önüne alındığında, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayacak ve ilham verecek projelere sürdürülebilir kalkınma ve en yüksek kalitede bina yatırımlarını teşvik etmeliyiz. ” dedi.

 

 

Nevill Holt Opera Genel Müdürü Rosenna East şöyle diyor: “Yeni olağanüstü tiyatromuzun, tüm proje ekibinin olağanüstü vizyonu, yaratıcılığı ve sıkı çalışmasının bir kanıtı olan bir RIBA Ulusal Ödülü ile tanınmış olmasından memnunuz. Proje, tüm katılımcıların hayal gücünü yakaladı ve bunu sağlamak için David Ross Vakfı’na derinden minnettarız. İzleyiciler ve sanatçılar bu benzersiz ve çarpıcı alanda artık dünya standartlarında operanın tadını çıkarabiliyor. ”

 

 

 

 

 

 

Nevill Holt’un istikrarlı bloğunun karakteri, tiyatronun estetiğinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor; İlk önce orjinal avlu taş duvarların arkasından gizlenerek, tiyatroya girişte tamamen ortaya çıkar. Binanın sınırlandırılmış ancak zengin malzeme paleti, avlunun tarihi işlevinin bir hatırlatıcısı olarak hareket eden büyük merkezi çatı ışığından gün ışığı alan bir suyla canlandırıldı.

 

 

Optimum teknik sahne ekipmanı ve artan çukur kapasitesi ile akustik sıcaklık ve görsel uyum için ustalıkla seçilen doğal malzemeler, Nevill Holt Opera’nın yüksek sanat ve müzikal standartlarını desteklerken şirketin bilindiği tutumu koruyor.

 

 

At nalı şeklindeki bir salonda, Nevill Holt Opera’daki yeni tiyatro, hayatı üretken bir araya getirmek için bir araya gelen önemli akustik yansımalar, rezonans, berraklık ve daldırma sağlar. The Observer incelemesinde açıklandığı gibi, “Opera’nın kendini taze ve canlı hissedebileceği bir yer” olmuştur.

 

 

 

 

 

 

David Ross Vakfı tarafından desteklenen bu yılki festivalde, Benjamin Britten’in Anna Morrissey (Noye’s Fludde 2017) tarafından yönetilen ve Artistik batonu altında Simon Kenny (Le Nozze di Figaro 2018) tarafından tasarlanan yeni bir Benjamin Britten A Yaz Yaz Gecesi Rüyası prodüksiyonuyla açıldı. Yönetmen Nicholas Chalmers. Bunu, şu anda koşan, Adele Thomas (Berenice, Linbury Stüdyosu, Kraliyet Opera Evi; Eyam, The Oresteia, Shakespeare’s Globe) tarafından yönetilen zarif bir art-deco sahnelemesi izlemiştir. Opera. Nevill Holt Opera’daki Cosi hayranı Tutte, 5 ve 6 Temmuz’da iki performans için Stage Gateshead’in yapım transferini görecek olan Royal Northern Sinfonia ile son derece başarılı bir ortaklığa dayanıyor.

 

 

“İnce ve samimi, istikrarlı bir blok içindeki bu opera binası, sanatçılar, izleyiciler ve benzer unsurlara mükemmel şekilde uyuyor”. (Rowan Moore, Gözlemci)

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org