NOTRE DAME YANDI... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
NOTRE DAME YANDI…
Share 16 Nisan 2019

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan 850 yıllık Notre Dame Katedrali’nde dün akşam yangın çıktı. Yangın nedeniyle kadetralin kulesinin yıkıldığı ve çatısının çöktüğü belirtildi. Katedraldeki yangının söndürülememesi nedeniyle çevre binalar tahliye edildi. Yangına ilişkin açıklamada bulunan Notre Dame Katedrali Sözcüsü Andre Finot, “Her şey yanıyor, 19. yüzyıldan, 13. yüzyıldan kalan her yer yanıyor, hiçbir şey kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Paris Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali’nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi. Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

 

 

Katedralin kulesi yanarak çöktü.

 

 

 

 

 

DÜNYACA ÜNLÜ KÜLTÜR VARLIĞI

 

 

Fransa’nın başkenti Paris’in simgelerinden Notre Dame Katedrali’nin çatısında dün akşam yangın çıktı. Alevler kısa sürede tarihi binayı sararken, 96 metrelik en büyük kule çevredekilerin gözyaşları ve çaresiz bakışları arasında devrildi. 6 saat süren yangın sonrası katedral kullanılamaz hale geldi.

 

 

MACRON’DAN AÇIKLAMA…

 

 

Cumhurbaşkanı Macron, Notre Dame Katedrali’nin önünde yangına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 
Katedralde yaşananların korkunç bir trajedi olduğunu belirten Macron, yapının ana yapısının kurtarıldığını söyledi.

 
Yangın söndürme çalışmalarında görev yapan 500’e yakın itfaiye erine teşekkür eden Emmanuel Macron, “Savaş tam olarak kazanılmasa da en kötüsü yaşanmadı. Önümüzdeki saatler kritik.” dedi.

 

 

Katedrali 800 yıl önce kendilerinin yaptığını belirten Macron, katedralin yeniden yapılması için ulusal bir kampanyanın başlatılacağını ve yeniden inşa edileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Macron, açıklama yaptıktan sonra Başbakan Edouard Philippe, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmak üzere, soğutma çalışmaları devam eden katedrale geçti.

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Büyük kayıp, olacak şey değil. Restorasyonlarda yangın güvenliği hem de Fransa’da alınmıyor mu?

    perran su | 16 Nisan 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org