Foster’den Bir Genel Merkez Binası… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Foster’den Bir Genel Merkez Binası…
Share 1 Nisan 2019

Tasarım: Foster + Partners

 

 

 
Başarılı bir Kentsel Tasarım Onayının ardından Taipei’deki Goldsun Grubu’nun yeni genel merkezi için tasarımlar açıklandı. Nangang kentsel dönüşüm projesinin bir parçası olan proje, mevcut Goldsun fabrikasını, çevredeki kentsel doku ile yeni bağlantılar kuran benzersiz bir orta katlı bina ile değiştirerek, alana yeni bir karma kullanım tipolojisi sunmayı amaçlamaktadır.

 

 

Foster + Partners Stüdyo Başkanı Grant Brooker şunları söyledi: “İşveren, mevcut endüstriyel siteyi benzersiz bir çağdaş kent kompleksine dönüştürmek, işyerini, perakende ve yaşam alanlarını bir dizi ağaç dolgusu ile birleştirmek için müvekkilimizle çalışmak çok zor oldu. avlular. Umarız bölgeye hayat getirecek ve yenilenmesinin merkezini oluşturacak canlı bir yeni sosyal odak olacaktır ”dedi.

 

 

Konut ve perakende alanlarının yanı sıra ofis alanları da içeren kompleks, merkezi bir avlu etrafında düzenlenmiş olup, projenin sosyal kalbini yerden kaldırılmış binalar ile oluşturan açık hava etkinlik alanı, avlu, site içerisinde çapraz bir yol oluşturur. Böylece caddenin karşısındaki yeşil alanla güneybatıya doğru yeni bir parkın kuzeydoğuya bağlanması mümkün olur.

 

 

Doğa, projenin tamamında çeşitli seviyelerde yer alan skygardens ile halkın ve ofis çalışanlarının eğlenmesi için çeşitli sosyal alanlar sunan kilit bir rol oynamaktadır. Skygardens ayrıca binalar içinde doğal olarak gün ışığı ve havalandırılan alanları çoğaltılır. Çatıdaki fotovoltaik paneller ve diğer sürdürülebilir önlemlerle, proje LEED Gold derecesini hedefliyor.

 

 

 

 

Yapı taşları, yapı ve hizmetleri birleştiren altı çekirdek tarafından desteklenir. Bu sırlı “kayan hacimler”, esnek, geniş açıklıklı taban plakaları oluşturan, ifade edilmiş bir yapısal sistem oluşturan çelik mega makasların kullanıldığı her bir katı çekirdek arasında askıya alınır.

 

 

Ofis bloğu kuzeye doğru giden ana ticari yol boyunca yer alırken, özel sosyal alanlar güneyden dağlara doğru olan görüşlerden faydalanmaktadır. Kuzey ve güney bloklarının en üst katları, Taipei silüetinin fonunda yer alan toplantı alanları, auditoria ve eğlence alanlarını içeren dört katlı etkinlik alanlarıyla doludur.

 

 

Foster + Partners Ortağı Young Wei-Yang Chiu, “Sitemizde kendi kendine sürdürülebilir, karma kullanımlı bir topluluk oluşturmak için hükümet ve yerel uzmanlarla yoğun bir şekilde çalışmaktan büyük zevk aldık. Yerel otoritelerden ve topluluklardan aldığımız destek çok büyüktü ve işbirlikçi vizyonun meyvelerini vermeyi dört gözle bekliyoruz. ”

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 

1 Yorum
  1. bu işler de hep foster lara, starlara gidiyor sonuçta değil mi?

    perran su | 3 Nisan 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org