PROFİL… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
PROFİL…
Share 28 Mart 2019

Tasarım: Belzberg Architects

 

 

 

 

 

 

 

 
Orta blok binaların tasarım potansiyelinin, genellikle kendilerine sağlanan gücü aşıyor olduğuna inanıyoruz. Mexico City’nin yoğun kentsel bağlamında, birbirine yakın olan binaların yanlarının yakın gelecekte daha yoğun bir gelişme ile engelleneceklerini veya daha uzun süren kapamalarını bekleyecekleri beklentisiyle boş bırakıldığını fark ettik. Ne yazık ki, bu bir süre veya hiç olmayabilir ve bu boş yüzeyler şehir genelinde her yerde bulunur.

 

 

 

 

 
Bu cephelerde fırsat derinliğini göstermek için, yeni orta blok projemiz olan Profiles’i sürekli, iki taraflı bir cephe oluşturmak için bir tarafını komşusundan uzağa çekerek fiili bir köşe alanına dönüştürdük. Bu taşıma, projenin sokak düzeyinde profilini en üst düzeye çıkarırken kullanıcı deneyimini optimize eder.

 

 

 

 

 

 

 

Profiller, tek yönlü bir caddede bulunan sekiz katlı bir ofis binasıdır. Üç katlı komşusundan güneye geri dönerek, yaklaşmakta olan araç trafiğinin binanın cephelerinin her zaman önemli bir bölümünü görmesini sağlar. Binanın genel görünürlüğünün artması, aynı zamanda, ikinci katta erişilebilir bir veranda oluştururken, yolculara gün ışığına ve doğal havalandırmaya daha fazla erişim sağlar. Bu açık hava alanı,% 20’lik “açık alan” yerel bina kodu gereksinimini ele almaktadır ve çatı katındaki terasla birlikte, kullanıcılara geniş dış mekan alanı sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokağa bakan iki cephe, bina kütlesinin eğriliğini takip eden elektrostatik boya ile delikli karbon çeliği ile birleştirilmiştir. Deliklerin genel yapısı, iki tarafın en fazla görülebildiği noktadaki 2B projeksiyondan kaynaklanmaktadır. Artan açıklıklar tekrar eden bir patern kullanarak, dikey perdeler bir perdenin tüflerini taklit ederek ortaya çıkar. Delikli malzemenin bir kısmı panellere tutturulur; bu parçalar, çeliğin görünümünü yumuşatarak ve hatta panellerin kendilerini cepheye daha fazla derinlik katacak şekilde değişmektedir. Sekmelerin değişken açıları ayrıca aydınlatma koşulları değiştikçe dinamik bir etki yaratır; bazen gölgeler yaratan, bazen de tamamen yok oluyorlar. Genel olarak, delik havalandırma ve ışık için optimize edilmiştir ve yolcular için mahremiyet ve görünürlük sağlar. Yaklaşımımız, kullanıcı deneyimini şekillendirirken caddeyi birbirine bağlayan blok ortası tasarımda yeni fırsatlar ortaya koyuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:

 

 

Proje: Profiller, Mexico City
Müşteri: Grupo Anima
Mimar: Belzberg Mimarlar. Hagy Belzberg, sorumlu ortak; Joseph Ramiro, ortak proje yöneticisi / baş tasarımcı; Brock DeSmit, ortak proje Yöneticisi; Proje tasarımcısı Kris Leese; Stajyer Elizabeth Lee; Annie Mak, stajyer
Yönetici Mimar / Kayıt Mimarı: Grupo Anima
İç Tasarım: Belzberg Architects
Müteahhit: Grupo Anima
Yapısal Danışman: Arup
M / E / P Mühendisi: Arup
Cephe İmalatçısı: El Roble
Cephe Mühendisliği: Arup
Akustik: Arup
Fotoğraf: LGM Studio
Boyut: 2.210 metrekare

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 

2 Yorum
  1. Bitişik düzendeki binalarda, daha yüksek olanın sağır cephesinin ortaya çıkışı genellikle hoş olmuyor. Reklamcılar kullanıyor çoğunlukla. Bu tarz bir heykelsi cephe yaratıcı olmuş.

    Ahmet Ünsalan | 28 Mart 2019

  2. bu yol önemli bir aks olma yolunda galiba, bir bina daha var benzer tarzda farklılaştırılmış cadde üstünde.

    meral açıkalın | 30 Mart 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org