AIA Altın Madalyalı Glenn Murcutt,  MPavilion 2019’u Tasarlayacak
Yıllık pavyonun altıncı yinelemesinin bu kasım ayında halka açılması planlanıyor.


Editör:  Ayoubi

 

 

Anthony Browell Glenn Murcutt
Kamu mimarisi ve tasarım projelerini destekleyen, Avustralya merkezli  Melbourne’da bulunan Naomi Milgrom Vakfı, bugün Avustralya’lı mimar Glenn Murcutt, Hon’u görevlendirdiğini duyurdu. FAIA, altıncı yıllık MPavilion’u Glenn Murcutt tasarlayacak. Haber, İspanyol mimar Carme Pinós, Hon tarafından tasarlanan MPavilion 2018’in kapanışında ortaya çıktı. 520 ücretsiz etkinlik düzenleyen ve 133.000’den fazla ziyaretçi çeken FAIA MPavilion 2019’un 12 Kasım’da halka açılması bekleniyor.
Bir basın bülteninde kurucusu Naomi Milgrom, “Glenn Murcutt ile çalışmaktan heyecan duyuyorum” dedi. “Peyzaj ve kültürlerarası işbirliğine duyarlı çığır açan tasarımlarla on yıllardır çağdaş mimarinin ön saflarında yer aldı” dedi.
Murcutt, aynı sürümde “Naomi’nin MPavilion ile başardıklarını olağanüstü” dedi. “Bu ülkedeki güzel sanatlardan ve yalnızca sanattan, mimarlıktan çok, şehir yaşamını özel bir anlayışla desteklemek için mükemmel insanlardan biri. MPavilion ilginç ve titiz bir proje ve görevlendirilmekten onur duydum ”dedi.

 

 

Anthony Browell, Avusturalya, Melbourne’de İslam Merkezi

 

 

 

 

 

 

Murcutt is the recipient of many prestigious awards, including the Alvar Aalto Medal (1992), the Royal Australian Institute of Architects’ (1992) and The American Institute of Architects’ (2009) Gold Medals, the Richard Neutra Award for Teaching (1998), the Thomas Jefferson Medal for Architecture (2001), the Pritzker Architecture Prize (2002), and the Kenneth F. Brown Asia Pacific Culture and Architecture Award (2003). He is known for the design of many iconic structures in Australia, including the Australian Islamic Centre in Melbourne (designed with Australian architect Hakan Elevli); the Arthur and Yvonne Boyd Education Centre in Shoalhaven, New South Wales (designed with architects Wendy Lewin and Reg Lark); the Simpson-Lee House in NSW; the Marie Short House in Kempsey, NSW; the Magney House in Bingie Point, NSW; and the Marika-Alderton House in East Arnhem Land.
Murcutt, Alvar Aalto Madalyası (1992), Avustralya Kraliyet Mimarlar Enstitüsü (1992) ve Amerikan Mimarlar Enstitüsü (2009) Altın Madalyalar, Richard Neutra Öğretim Ödülü (1998) dahil olmak üzere birçok prestijli ödülün sahibi oldu. , Thomas Jefferson Mimarlık Madalyası (2001), Pritzker Mimarlık Ödülü (2002) ve Kenneth F. Brown Asya Pasifik Kültür ve Mimarlık Ödülü (2003) aldığı ödüllerden bazıları. Melbourne’deki Avustralya İslami Merkez (Avustralya mimar Hakan Elevli ile birlikte) dahil olmak üzere Avustralya’da birçok ikonik yapının tasarımıyla tanınır; Shoalhaven, New South Wales’teki Arthur ve Yvonne Boyd Eğitim Merkezi (mimarlar Wendy Lewin ve Reg Lark ile birlikte tasarlanmıştır); NSW’deki Simpson-Lee Evi; NSW Kempsey’deki Marie Short House; NSW, Bingie Point’deki Magney House; ve East Arnhem Land’deki Marika-Alderton Evi.

 

 

 

Anthony BrowellArthur ve Shoalhaven, Yeni Güney Galler’deki Yvonne Boyd Eğitim Merkezi

 

 

 

 

 

 

NSW Bingie Point’deki Anthony BrowellMagney Evi

 

 

 

Vakıf  2014’teki kuruluşundan beri her yıl, Melbourne’ün tarihi Kraliçe Victoria Bahçeleri için geçici bir pavyon tasarlaması için uluslararası bir mimar görevlendirmiştir. Son beş MPavilyon, 2014 yılında Avustralya firması Sean Godsell Architects tarafından yaratıldı; 2015 yılında Londra merkezli mimarlık stüdyosu AL_A’dan Amanda Levete; 2016 yılında Studio Mumbai’den Hint mimar Bijoy Jain; Rem Koolhaas, Hon. FAIA ve 2017’de OMA’dan David Gianotten; ve Pinós geçen yıl.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir