Tarihi Çevredeki Binaların Kurtulması için… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tarihi Çevredeki Binaların Kurtulması için…
Share 1 Şubat 2019

Konut Varlığı İçin Bir Reçete /Uygun fiyatlı konut, uzun vadeli yatırımları destekleyebilir.

AIA Architect için Steve Cimino tarafından hazırlanmıştır.

 

 

                                                               Toni Greaves

 

 

Michelle Black, AIA, Portland’daki Carleton Hart Architecture’da hem uygun fiyatlı konut hem de tarihi koruma konusunda iyi bilgi sahibi kıdemli bir ortaktır. Yakın tarihli projelerinden biri, bu bölgeler arasındaki geçidi vurgular: eskiden doğum hastanesi olan ve uygun fiyatlı konut olarak yeniden geliştirilen 1918 yapısı olan Buck-Prager Binası. Birçok şehir gibi, Portland konut krizinin ortasında ve Black’s gibi uzmanlık çözümün gerekli bir parçası.

 

 

Neredeyse 25 yıl önce kurulduğundan bu yana, Carleton Hart Architecture, bölgedeki insanlara ve topluluklara hizmet veren kar amacı gütmeyen geliştirici müşterileri ile yakın çalışarak, uygun fiyatlı konut alanında çalışmıştır.
Bu müşterilerden biri olan Kuzeybatı Konut Alternatifleri, uygun fiyatlı konut, tarihi binalar ve karmaşık proje yapılarıyla ilgili deneyimimiz olduğunu bilerek [Buck-Prager] projesini bize getirdi; bu üçüne de dokundu. Portland’ın Kuzeybatı Bölgesi’nde yer alan site, toplu taşıma araçlarına, mağazalara, sağlık hizmetlerine ve şehir merkezinde bulunan sosyal hizmetlere yürüme mesafesinde bulunan, yüksek fırsat sunan bir bölgedir. Kentsel bir mahallede ümit ettiğiniz her şeyi sunar.

 

 

Hem sakinlerinin ihtiyaçlarına hem de içinde bulundukları mahallelere karşı duyarlı, uygun fiyatlı konut müşterileri ile çalıştığım için şanslıydım. Bunlar, belirli alanlarla uzun vadeli ilişkileri olan müşteriler; topluluğa ekleme yapmayı önemsiyorlar. Bence ekonomik konut çevresi için piyasa faiz oranındaki gelişimden daha duyarlı olma eğilimindedir.

 

 

Geçen yıl düzenlenen bir konferansta, kilisesinin göreviyle konut alan bir rahip olan unutulmaz bir konut savunucusu ile tanıştım. Kendi çalışmaları hakkında konuştu ve insanların konut krizi için nasıl sihirli bir kurşun istediklerini açıkladı, ancak çözüm daha çok bir tarif gibi olacak. Her benzersiz durum için birden fazla teknik kullanmamız gerekecek: kalıcı destekleyici konutlardan geçici aile barınaklarına, imar teşviklerine dolar tahvillerine, işgücü eğitiminden sağlık hizmetlerine ve ötesine.

 

 

Mevcut bina stokunun rehabilitasyonu ve yeniden kullanılmasını bu tarifin önemli bir parçası olarak görüyorum. Var olan yapılarda hem finansal hem de mimari anlamda içsel bir değer vardır. Eski binalar – özellikle tarihi binalar – genellikle mevcut kodları karşılamak için kapsamlı geliştirmeler gerektirir. Kazandığın şeyin, üstesinden gelmek zorunda olduğun şeyden ağır bastığı bir nokta var. Sihirli bir mermi değil, ama uygun fiyatlı konut stratejisinin önemli bir parçası olabilir.

 

 

 

Kaynak: www.archcitectmagazine.com

https://www.architectmagazine.com/aia-architect/aiavoices/a-recipe-for-housing-equity_o

1 Yorum
  1. Bizim ülkemizin sorunlarından biri de bu. Tarihi çevrede tescilli eserlerin kurtulması proje ve inşasına kaynak bulmak kadar bu alanları daha sonra nasıl kullanmak, nasıl yaşatmak sorunsalı önemli.

    Ramazan Türe | 3 Şubat 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org