Editöer: Eleanor Gibson

 

 

 
Donald Trump’ın Meksika ile ABD sınırında inşa etmeyi planladığı “güzel” Çelik Çıta Bariyerinin prototipi, testere kullanılarak kesilmiş, görüntüleri ortama sızdı.

 

 

ABD’li televizyon ağı NBC, çıtalı çelik konstrüksiyon prototipinden kesilen büyük bir deliği gösteren bir fotoğraf yayınladı – Trump’ın “aynı zamanda güzelken tamamen etkili!” Sözü verdiği engelin erken bir sürümü!
Görüntü, 2017 sonbaharında San Diego yakınlarında inşa edilen sekiz numuneden biri olan mock-up testlerinden sonra çekildi.

 

 

 

 

Sızan fotoğrafa göre, 2017 sonbaharında inşa edilen sekiz duvar prototipinden biri olan çelik mock-up için testler yapıldı.
Her tasarım, duvarların kırılmayacağından emin olmak için ABD Gümrük ve Sınır Korunması tarafından düzenlenen saldırılara maruz kaldı. Testlerde balyozlar, kazma ve elektrikli el aletleri gibi kolayca erişilebilecek olan aletleri kullanılmaktadır.

 

 

 

 

Testlerin sonuçları, bariyer için tasarım seçimini netleştirmek içindi, ancak şimdiye kadar büyük ölçüde kapalı tutuldu. Radyo kanalı KPBS, geçtiğimiz yılın sonlarında ağır şekilde yeniden düzenlenmiş bir hükümet belgesi aldı ve bazı prototip yapıların “neredeyse en az bir kırılma tekniğine karşı savunmasız olduğunu” bildirdi.
Trump yönetimi, 2016 cumhurbaşkanlığı kampanyasının önemli bir bölümünü oluşturan sınır duvarını inşa etme planlarını gerçekleştirmeyi önüne koydu, ancak bu süreçte  birçok engelle karşılaştı.

 

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Çeviri : Mimdap

 

One Comment

  1. Hiç bir duvar hiç bir şeyi durduramamıştır. Bu “ayırma” duvarları, utanç duvarları olarak anılacak ve tarihte yapanlar çok kötü anılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir