Tasarım: WOHA

WOHA’nın yenilikçi portföyünden seçilen üç proje, ziyaretçileri dikey ortamlara çekmek için tasarlanan sürükleyici multimedya sergisinin merkezidir.

 

 

 

 

 

 

 


Bunların arasında, topoğrafik mimarisi ve bina ile peyzaj arasındaki sınırların bulanıklığı ile kutlanan yenilikçi bir otel olan Pickering’deki PARKROYAL (2013); SkyVille @ Dawson (2015) cesur bir şekilde sosyal konut geliştirme modelini gökyüzü köyleri ve çok sayıda zemin seviyesindeki yemyeşil bahçeleri ile yeniden tanımlıyor; ve canlı bir yeşil cepheyle örtülmüş olan Oasia Downtown Hotel (2016), nefes alma mimarisi kavramını benimsiyor ve hem insanlar hem de canlılar için kentsel ekosistemleri yeniden yansıtıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergi, ziyaretçileri WANHA’nın Singapur’daki projelerine taşıyor, burada yüksek yoğunluklu, yükselen bahçe şehirleri yıpranmış kentsel paradigmaların yerini alıyor.
Gözenekli cepheler, havadar yollar ve ortak bahçeler sayesinde, sürükleyici deneyim ütopik bir kentsel geleceğe işaret ediyor – ama zaten şekilleniyor. Tropikal Asya megalansı bağlamında temellenen Kentsel Geleceğin Fragmanları, mimarlar, tasarımcılar ve mühendisler, ayrıca tropik kemer ve ötesi boyunca geliştiriciler ve yatırımcılar için aydınlatıcı bir şablon sunar.

 
Kaynak: www.artchitectmagazine.com

Çeviri : Mimdap

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir