Croton Su Filtarsyon Sistemi ve Doğal Peyzaj… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Croton Su Filtarsyon Sistemi ve Doğal Peyzaj…
Share 8 Ocak 2019

Tasarım: Grimshaw

 

New York Şehri Çevre Koruma ve Parklar ve Rekreasyon Bölümlerinin en önemlilerinden Croton, kentin ilk su filtreleme tesisidir ve sürdürülebilir su stratejileri için artan ihtiyaca cevap vermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıntılı teknik taktiklerin desteklediği yardımsever bir sivil proje yaratan su yönetimi için önde gelen yeşil uygulamaları göstermektedir. 14 hektarlık alan, peyzaj ve bina tasarım stratejilerini bir araya getirerek, kentin su kaynağının yüzde 30’unu rehabilite etmek ve kullanıcılara sunmak için tasarlanmış yağmur suyu sistemlerini bir araya getiriyor.

 

 

 

 

Yağmursuyu yakalayan nilüferin şekli ve doğal filtrasyon işleminden referans alarak, onu kendi kullanımı için filtreler ve aşağıdaki su birikintisine döndürür, bitkinin dairesel ayak izi, yerçekimi ağırlıklı olarak yerçekimi olan bir işlemle yer altı suyu toplar ve yeniden dağıtır.

 

 

 

 

 

 

Yeryüzünde, biyo-sazlar ve hendekler, su toplama ve filtreleme için göze çarpmayan havzaların yanı sıra, yakındaki doğal yaşam alanını iyileştirmek için ekimler içeren sulak alan sistemleri de yaratmaktadır.

 

 

1 trilyon litreden fazla temizlenmiş su vermenin yanı sıra, projede dokuz delikli bir golf sahası, sürüş menzilli tee kutuları ve toplum kullanımı için bir kulüp evi de yer alıyor.

 
Kaynak: www.architectmagazine

Çeviri : Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org