Brise Soleil Evi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Brise Soleil Evi
Share 10 Eylül 2018

Tasarım: Studio Workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brise Soleil House, eski bir kargo terminaline bakan Port Moresby Limanı’nın yakınında, batıya bakan dik bir bloğun tepesinde yer alan, 2 yatak odalı, kompakt bir 173 m2 büyüklükte konuttur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ev, ana pakete gölgeleme, gizlilik ve havalandırma sağlayan dalgalı, dalgalı bir ahşap örtüde kısmen kaplanmış dökme bir betonarme binadır. Sarıcı, batıdaki güneşi kontrol etmek ve Mercan Denizi’nin ötesini görebilmek için üst düzey galeri için tam yükseklikte çalışabilir bir ekran haline gelmek için bina etrafında devam ederken düzleşir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım açısından bakıldığında, sargı, alçak irtifa evlerinde ve karmaşık oyuklar ve yüksek dereceli yüzey artikülasyon sistemi kullanılarak karmaşık oymalı kubbelerde (lakatoi) görülen ahşap işçiliğinin yerel geleneklerine saygı gösterir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ancak dijital bir mercek olsa da; güncel yazılım ve donanım araçlarının yeteneklerini ve karmaşık sistemleri yönetme yeteneklerini ve gömülü montaj mantıkları ile karmaşık geometrileri toplu olarak özelleştirmek için güncellendi. Ayrıca, sargının tasarımı Ossipoff, Ferrie, Rudolf ve diğerleri tarafından Modern ve 20. yüzyıl çalışmalarının kanonunda bulunan ekvator mimarisinde perde ve perdelerle ilgili daha geniş bir tartışma yürütmektedir.

 

 

Sargı ve kapılar, 50×50 mm kaba asetillenmiş çam keresteden yapılmakta olup, bunlar dijital olarak icra edilen karmaşık yarım tur mafsallarda yapıştırılır ve dübellenir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplamda 80 metrekarelik bir alana sahip olan sarıcı ve kapılar, toplamda 2200’den fazla parçayı ve her iki ucunda da CNC freze yarım turlu mafsallı 700’ün üzerinde eşsiz parça içeriyor. Tüm öğütme, birleştirme, sonlandırma ve panellere montaj, Avustralya’nın Gold Coast’undaki tasarımcıların atölyesinde gerçekleştirildi ve yükleme için Papua Yeni Gine’ye konteyner yoluyla gönderildi.

 

 

Tüm montaj, sadece taşıma ve montajda değil, aynı zamanda yerinde kalifiye işgücü ihtiyacını en aza indirgemeye hizmet eden, kusursuz 1200mm paneller ve kapılar sistemi olarak düzenlenmiştir. Her bir panel benzersiz olmasına rağmen, kurulum yöntemi aynıydı, bu da sadece iskele üzerinde el ile çalışan 3 işçiden oluşan bir ekip için yaklaşık 2 gün sürdü. 8 kapı paneli bir günde benzer şekilde monte edildi.

 

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

1 Yorum
  1. Manzara için hafifçe yükselmek ve tertemiz dokunuşlarla kusursuz bir bina yaratmak böyle olabilir.

    Ahmet Çıracı | 11 Eylül 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org