Varşova’da ofis… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Varşova’da ofis…
Share 31 Ağustos 2018

Tremend’in Varşova Merkez Ofisi

İç mekan tasarımı: Tremend

 

 

 

 

 

 

Tremend’in ofisi uzun yıllar boyunca otel ve kamusal alanların iç tasarımını yapan ve sadece Polonya’da değil, aynı zamanda sınırlarının ötesinde inşaat projelerini başarıyla yöneten markanın görsel bir belirleyicisidir.

 

 

 

 

 

 
Sizi bu eşsiz yeri ziyaret etmeye davet ediyoruz. Tutkuları ve aynı zamanda çalıştığı mimarlar, iç mekan tasarımlarını da mekânlarını düzenlemek için çok yaratıcıydı. Bu gerçek kimseyi şaşırtmıyor çünkü neredeyse tasarımla bağlantılılar.

 

 

 

 

 

 
Çeşitli odalarda görünen yeni Tremend’in ofisinin iç mekanı, altın, geometrik olarak kesişen çizgilerle mavi bir duvar resmi. Tüm projeye hükmetmez, sadece varlığını vurgular ve tüm projeyi tek bir kompozisyona bağlar. Varşova ofisinin iç mekanı, sanat stili ve ekolojik mimari eğilimin sanat ve zevkli tasarım unsurlarıyla birleşmesi sonucu yaratıldı. Mimarlar, odadaki bazı duvarların yalnızca betonla kaplanmışken, diğerlerinin de ham tuğladan yapılmalarını ustalıkla kullanmışlardır. Bunun bir varlık ve aynı zamanda mükemmel bir proje tabanı olabileceğine karar verdiler.

 

 

 

 

 

 
Tuğlalar açık boya ile kaplandı. Ham beton, resepsiyondaki duvarlarda ve tavanda ve ekibin ortak çalışmasının yerini ayıran sütunlarda kaldı. Yüzeyin geri kalanı da farklı gradyanlara sahip gri tonlarındadır. Etkisini arttırmak için duvarların bazı parçaları karanlık duvar kağıdıyla kaplandı. Endüstriyel motifler arasında görünür kablolar, siyah çelik çilingir ve lambalar da vardır – eski bir fabrikadan düz bir şekilde taşınmış gibi görünürler. Masalardan biri, Lodz’dan getirilen eski bir dikiş makinesinden ayaklar temelinde yapıldı. Bu tokluk, her yerde bulunan bitki örtüsünü etkili bir şekilde bozar.

 

 

 

 

 

 

 

 
Resepsiyon alanının yanında, yosun duvarının etkileyici bir parçası, cam kaplarda asılı olan kaktüs kompozisyonları ve büyük kavanozlarda “kapalı” bitkilerin hemen yanında bulabiliriz. Yeşil desenli aksamlar, büyük bir BoConcept marka sandalye – göz kamaştırıcıları ile bir araya geldiler. İç kısım da bakır ve hafif doğal ahşap ile ısıtılmaktadır.
Masif masa üstleri, kitaplık elemanları, duvar ve tavan parçaları olarak kullanılmıştır. – Malzemelerin minimalist kullanımı sayesinde, ahşap ve yeşilliklerin iç mekanlara olan zevki, ekolojik mimariye niyaz verdik – Tremend’den Magdalena Fedorowicz-Boule. Ayrıca burada bir çok cam yüzey var – konferans salonları ve buluşma yerleri geniş bölmelerinden yapılmış duvarlara bölünüyor. Bireysel Tremend takımlarının çalıştığı odalara açılan kapılar da camdır. Tasarımcılar aynı zamanda ortak çalışma alanları da düzenlediler – odanın geri kalanından kitapçıklar şeklinde özel bölücülerle ayrılmış, profesyonel literatürlü kitaplar ya da yeşilliklerle dolu cam kaplar.

 

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org