TAIPEI Nanshan Plaza - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
TAIPEI Nanshan Plaza
Share 2 Ağustos 2018

Tasarım: Mitsubishi Jisho Sekkei

 

 

 

 

 

 

 

 

Şantiyenin bulunduğu Taipei Xinyi bölgesi, şehri bir bütün olarak simgeleyen kozmopolit bir turizm alanıdır. Kentin bilinçli gelişimini teşvik eden hükümet tarafından hazırlanan yeni bir kentsel plana dayalı olarak, bu alan alışveriş, sanat tesisleri ve uluslararası sergi alanları dahil bir dizi olanakla bir iş merkezine dönüşmüştür.
Bina, Xinyi’nin güney ucunda Tayvan’ın en yüksek binası olan Taipei 101’in bitişiğindeki bir ticaret merkezinin eski arazisinde yer almaktadır. Mitsubishi Jisho Sekkei, hükümetten elli yıllık bir süreye sahip olan ve bölgeye yeniden enerji kazandırmak için bir ofis ve üst düzey bir alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığı Nanshan Life Insurance ile proje ortağı olarak hükümet öncülüğünde bir geliştirme yarışması kazandı.

 

 

 

 

 

 


Ekibimiz ilk kez 100 metre kuzey-güney ve 270 metre doğu-batı yönünde uzanan uzun, ince bir toprak parçası olan siteyi ziyaret etti – alışveriş bölgesinden insanların ve enerji akışının yolunu gördük kuzey orada sona erdi. Ziyaretçiyi siteye çekmek ve canlı bir atmosfer yaratmak için, insanlara bir podyuma benzeyen insanlardan uzak bir podyuma sahip bir mesafeden insanları çekmek için yeni bir dönüm noktası kulesi önerdik. 272 metrelik kulenin oluşması fikriydi. Taipei 101 ile bir set, varolan mahalle ile uyumlu hale getirirken şehir için yeni bir silüet oluşturuyor.

 

 

 

 

 

 


Kule en başta üç katta dramatik manzaraya sahip restoranlar ile ofisler tarafından işgal edilmektedir. İki elin imgesinden ilham alan mimari tasarım, teşekkür ve huzur duasıyla, sigorta şirketinin müşterileri için şükran duygularını ifade ediyor ve sağlık ve huzurun tadını çıkarmayı arzuluyor. Çok katlı bir kültür salonu olan “Kültürel Giriş Ekleri” ve “Kültürel Giriş Ekleri”, her iki taraftaki kuleye bitişik olarak, çevredeki mahallenin kalabalığına yatay olarak bağlanır.

 

 

 

 

 

 


“Perakende Ek”, birbirinin üzerine yerleştirilen eller gibi, birbirini izleyen katmanlar halinde kaymış üç büyük küpden oluşur. Tüm cephe, Tayvan’ın ulusal çiçeği olan erik çiçekleri olan sanatsal, üç boyutlu dökme paslanmaz çelik motiflerle kaplıdır.

 

 

 

 


Bina, işçiliğin takdir edilmesine ilham vermeyi amaçlayan diğer el yapımı dekoratif unsurları da bolca kullanmaktadır. “Kültürel Giriş Ekleri”, heykel formunun insanları uzanmış elleriyle davet ettiği gözenekli bir kabuğa sahiptir. Akşamları, Tayvan’ın ilk çatı katı barı kulenin tepesinde parıldarken, perakende kulesi teraslarındaki dikimler bitişik parka karışıp, binanın uzaktan çekiciliğini daha da artırıyor.

 

 

 

 


Çağdaş mimarlık, bilgisayar ve makineler tarafından otomatik olarak oluşturulmuş yanılsamayı sunabilir, ancak gerçekte, insan elinin tasarım ve inşaatın her aşamasında bir araya gelmesi Taipei Nanshan Plaza insan eliyle simgelenen yaratılış ruhunu tam olarak ifade eder.

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org