Rayların altından tarih çıktı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Rayların altından tarih çıktı
Share 30 Temmuz 2018

110 yıllık Haydarpaşa Garı’nda 2015 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sırasında peronların olduğu kısımda ve rayların altında erken ve geç Bizans dönemine ait arkeolojik buluntular çıktı. Rayların altındaki tarihi bulguların eski liman şehrine ait olduğu değerlendiriliyor.

 

 

 


2015 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğü Haydarpaşa Garı’nda bir süre önce arkeolojik kazılara başlandı. Haydarpaşa Köprüsü’nün yıkılmasının ardından başlayan kazılar, peronların olduğu noktada sürdürülüyor.

 

Rayların arasında yer alan Haydar Baba Türbesi çevresinde başlatılan çalışmalar, İstanbul Arkeoloji Müzeler Müdürlüğü’nce yürütülüyor. Rayların altında sürdürülen arkeolojik kazı, yaklaşık 50 kişiden oluşan ekiple devam ediyor. Kazılarda erken ve geç Bizans dönemine ait tarihi kalıntılar bulunduğu öğrenildi. Rayların altındaki tarihin eski liman şehrine ait olduğu değerlendiriliyor. Sadece rayların altında degil, 300 dönümlük bir alan içinde farklı noktalarda buluntular olduğu kaydedildi.

 

 

 

 

Kaynak : www.abcgazetesi.com

3 Yorum
  1. ne yapılacağı önemli şimdi bu yer altından çıkan kültür varlıklarının. gömüp geçecekler mi, bir kısmını görünür kılacaklar mı, bakalım???

    korkut sencer | 31 Temmuz 2018

  2. Önemli olan Haydarpaşa’ya trenlerin yanaşabilmesidi.

    Anonim | 31 Temmuz 2018

  3. Sadece tren yanaşması önemli değil bence, Haydarpaşa’nın kendi öncesini de yansıttığı bir tarih-kültür merkezi olması Gar olması kadar önemli. Otel olmamalı tabi buna şüphe yok ama hızlı tren işlevi yanında bir modern sanat müzesi oraya çok yakışırdı ve şimdi çıkan hazinelerle bütünleşir.

    okan tulumcu | 1 Ağustos 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org