Dünyanın en saçma binası hakkında son dönemde büyük bir tartışma başladı. Dünyanın en saçma binası Türkiye’de mi?

 

 

 

 

 

Dünyanın en saçma binası ile alakalı sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. Google arama motoruna “Dünyanın En Saçma Binası” yazıldığında çıkan sonuç şok ediyor.Kahramanmaraş’ta inşa edilen İl Özel İdaresi binası, Google’da dünyanın en saçma binası yazılınca kullanıcının karşısına çıkıyor. Tasarım açısından farklı olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Kahramanmaraş İl Özel İdaresi binası vatandaşlar tarafından dünyanın en saçma binası olarak ilan edilmiş durumda. Zira dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google’da bu konuda vatandaşların karşısına bu binayı çıkarıyor.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraşlı vatandaşlar, dünyada bu şekilde tanınmaktan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve dünyanın en saçma binası olarak İl Özel İdaresi binasını kabul etmediklerini söylüyor. Ancak sosyal medyada binanın fotoğrafını görenler ise Kahramanmaraşlılarla aynı fikirde değil.

 

 

Şehrin silüetinin tam zıttı olarak inşa edilen Kahramanmaraş İl Özel İdaresi binası şehrin en işlek caddesi olarak bilinen Trabzon Caddesi’nde bulunuyor. Meselenin aslı işe gerçekten çok farklı. Bina her ne kadar İl Özel İdaresi binası olarak bilinse de öyle bir işlevi bulunmuyor. Binanın içerisinde birkaç iş yerinden başka bir şey yok. 19 katlı olan bu bina mimari hatalar nedeniyle kullanılamıyor. Yapıldığı günden bu yana yıkılmayı bekleyen binanın bu özelliği nedeniyle dünyanın en saçma binası olarak adlandırıldığı söyleniyor.

 

 

 

 

1994 yılında hizmete açılan bina yıkım masraflarının yapım masraflarından çok daha fazla olması nedeniyle bir türlü yıkılamıyor. Daha önce satılmaya çalışılan binaya satış için izin çıkmayınca bina kaderine terk edilmiş. Binanın akıbetinin ne olacağı bilinmiyor ancak bina herkes tarafından dünyanın en saçma binası olarak biliniyor.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraşlı vatandaşlar durumdan her ne kadar memnun değilse de maalesef bina tüm dünyanın referans olarak kullandığı Google arama motorunda dünyanın en saçma binası olarak kabul ediliyor. Vatandaşlar sosyal medyada konuyla ilgili binlerce paylaşım yaptı.

 

 

 

 

 

Kaynak : www.projedefirsat.com

9 Comments

  1. Yanındaki binalardan daha güzel duruyor. Üstelik sağlam da gözüküyor. Bence bina sağlam ve kullanışlı ise kesinlikle yıkılmamalı. Eğer kullanışsız bulunuyorsa tadilatla kullanışlı hale getirilsin. Yıkmak nedir ? Dırf google saçma dedi diye devletin parası israf mı edilecek ? O kadar zengin bir ülke değiliz.

  2. bence de, en saçma yapı bu mu yani, neler var neler. bu metni oluşturan kaynak bence sorunlu.

  3. Bir Kahramanmaraşlı için önemli bir yapıt. Ben bu saçma bina lafını çıkaranları kınıyorum. Mimari olarak farklı diye Dünyanın en saçma binası lafını hak etmiyor. Dünya da o kadar saçma sapan yapıtlar varken, bu bina mı kaldı alay edecek. Kınıyorum…

  4. yani bu yapı o şehirde yenilik diye kabul edilmiştir herhalde. keçinin abdurrahman çelebi olması gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir